Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1239 «Про затвердження форми протоколу про тимчасове затримання майна»

опубліковано 29 січня 2018 о 17:01

 «     » січня 2018 року

 1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

 Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1239 «Про затвердження форми протоколу про тимчасове затримання майна»    (далі – постанова).

 2. Назва виконавця заходів з відстеження

 Державна фіскальна служба України (Департамент погашення боргу).

 3. Цілі прийняття акта

 Постанову розроблено з метою затвердження підзаконним актом форми протоколу про тимчасове затримання майна, розробку якого передбачено пунктом 94.7 статті 94 Податкового кодексу України.

Запровадження постанови зумовлено необхідністю врегулювання процедури засвідчення факту тимчасового затримання та вилучення майна документом, що виступає засобом фіксації обставин порушення законодавства (зокрема щодо товарів, які виготовляються, зберігаються, переміщуються або реалізуються з порушенням правил, визначених митним законодавством України чи законодавством з питань оподаткування акцизним податком, та товарів, у тому числі валютних цінностей, які продаються з порушенням порядку, визначеного законодавством, якщо їх власника не встановлено), який складається службовими (посадовими) особами контролюючих органів або інших правоохоронних органів відповідно до їхніх повноважень. Також на підставі відомостей, зазначених у протоколі про тимчасове затримання майна, передбачено накладання адміністративного арешту на таке майно, що є заходом, необхідним для забезпечення збереження майна, що тимчасово затримано у зв’язку з порушенням вимог законодавства.

 4. Строк виконання заходів з відстеження

 Січень 2018 року.

 5. Тип відстеження

 Періодичне.

 6. Методи одержання результатів відстеження

 Відстеження результативності зазначеного регуляторного акта здійснювалось шляхом аналізу якісних та кількісних показників.

 7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

 Відстеження результативності постанови здійснювалося на основі статистичних даних.

Результативність регуляторного акта відстежувалась за зведеною інформацією про суми зборів і надходжень платежів та податків ДФС станом на 01.12.2016 та 01.12.2017.

 8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Розмір надходжень до бюджету

 

За даними ДКС, органами ДФС забезпечено фактичних надходжень податків і зборів (обов’язкових платежів) до Зведеного бюджету України станом на 01.12.2016 –      387315,6 млн. грн., станом на 01.12.2017 – 474348,3 млн. гривень

Кількість суб’єктів господа-рювання, на яких поширюється дія акта

Дія акта поширюється на всіх суб’єктів господарювання (як  на юридичних, так і на фізичних осіб), майно яких було тимчасово затримано

Час та кошти, витрачені суб’єктами підприємницької діяльності на реалізацію регуляторного акта

Реалізація постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат суб’єктів господарювання

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб

 

Високий. Постанову опубліковано: в Офіційному віснику України, 2011, № 1 (14.01.2011), ст. 24; на офіційному веб-порталі Верховної Ради України (www.rada.gov.ua); на офіційному веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua); на сторінці Інформаційно-аналітичного центру «ЛІГА» (www.ligazakon.ua)

 9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

 Затвердження постановою форми протоколу про тимчасове затримання майна надало можливість встановити загальні вимоги до єдиної форми документа, яким засвідчується факт тимчасового затримання та вилучення майна, що складається службовими (посадовими) особами контролюючих органів або інших правоохоронних органів, відповідно до їх повноважень, а також накладати на підставі відомостей, зазначених у протоколі, адміністративний арешт на таке майно, що є заходом, необхідним для забезпечення збереження майна, що тимчасово затримано у зв’язку з порушенням вимог законодавства.

Таким чином, оцінювання результативності постанови свідчить про досягнення високого рівня визначених цілей та про необхідність і доцільність подальшого існування такої постанови.

 

В.о. Голови Державної

фіскальної служби України                                                           М.В. Продан