Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1244 «Деякі питання реалізації статті 95 Податкового кодексу України»

опубліковано 29 січня 2018 о 17:02

«     » січня 2018 року

 1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

 Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1244 «Деякі питання реалізації статті 95 Податкового кодексу України» (далі – постанова).

 2. Назва виконавця заходів з відстеження

 Державна фіскальна служба України (Департамент погашення боргу).

 3. Цілі прийняття акта

 Метою прийняття постанови було запровадження державного регулювання процедури погашення податкового боргу платника податків, передбаченої статтею 95 Податкового кодексу України, та забезпечення її практичної реалізації.

Постановою регламентується порядок погашення податкового боргу платника податків шляхом стягнення готівкових коштів платника податків та продажу майна, яке перебуває у податковій заставі, а також порядок проведення біржових торгів; цільових аукціонів з продажу заставного майна платника податків; правила уцінки заставного майна; механізм зарахування коштів, отриманих від продажу заставного майна у рахунок погашення податкового боргу.

 4. Строк виконання заходів з відстеження

 Січень 2018 року.

 5. Тип відстеження

 Періодичне.

 6. Методи одержання результатів відстеження

 Відстеження результативності зазначеного регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу якісних та кількісних показників.

 7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

 Відстеження результативності постанови здійснювалося на основі статистичних даних.

Результативність регуляторного акта відстежувалася за зведеною інформацією про суми зборів і надходжень платежів та податків ДФС станом на 01.12.2016 та 01.12.2017.

 8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Розмір надходжень до бюджету

 

За даними ДКС, органами         ДФС забезпечено фактичних надходжень податків і зборів (обов’язкових платежів) до Зведеного бюджету України станом на 01.12.2016 – 387 315,6 млн. грн., станом на 01.12.2017 – 474 348,3 млн. грн.

Кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта

Дія акта поширюється на всіх суб’єктів господарювання (як  на юридичних, так і на фізичних осіб), що мають податковий борг

Час та кошти, витрачені суб’єктами підприємницької діяльності на реалізацію регуляторного акта

Реалізація постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат суб’єктів господарювання

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб

 

Високий. Постанову опубліковано:  в Офіційному віснику України, 2011, № 1 (14.01.2011), ст. 29; на офіційному веб-порталі Верховної Ради України (www.rada.gov.ua); на офіційному веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua); на сторінці Інформаційно-аналітичного центру «ЛІГА» (www.ligazakon.ua)

 9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Затвердження постанови надало можливість державі в особі органів державної фіскальної служби здійснювати заходи, спрямовані на погашення податкового боргу платників податків, шляхом стягнення готівкових коштів (як за рішенням суду, так і за рішенням керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу) та продажу майна платників податків, що перебуває у податковій заставі. Також постановою врегульовано питання компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету.

Таким чином, оцінювання результативності постанови свідчить про досягнення високого рівня визначених цілей та про необхідність і доцільність подальшого існування такої постанови.

 
 

В.о. Голови Державної

фіскальної служби України                                                                М.В. Продан