Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93 «Про справляння плати за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для митних органів»

опубліковано 04 квітня 2018 о 12:25

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93 «Про справляння плати за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для митних органів» (далі – постанова № 93).

2. Виконавець із заходів відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Постанова № 93 розроблена відповідно до частини 8 статті 247 Митного кодексу України з метою затвердження розміру плати за виконання митних формальностей митницями поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 15.03.2018 до 15.04.2018.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта було застосовано статистичний метод.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дія акта поширюється на митниці ДФС та на суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Кількість митниць ДФС, якими безпосередньо здійснюється митне оформлення товарів, становить 26, а кількість акредитованих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності станом на кінець I кварталу 2016 року – 79,18 тис., на кінець I кварталу 2017 року –
92,74 тисячі.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу офіційної статистичної інформації щодо зарахованих до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Розмір надходжень до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом, пов’язаних з дією акта:

Показники результативності

Сплачено

Плата за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом

за I квартал 2016 року

16,4 млн. грн.

Плата за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом

за I квартал 2017 року

15,2 млн. грн.

Надходження до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом у I кварталі 2016 року та у I кварталі 2017 року збільшились на 46,4 відс. та на 35,7 відс. відповідно відносно аналогічного період 2015 року (11,2 млн. грн.).

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Регуляторний акт, постанова Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 93 «Про справляння плати за виконання митних формальностей митними органами поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, установленим для митних органів», досягнув визначеної мети. Актом приведено положення національного законодавства до вимог Митного кодексу України та встановлено розмір плати за виконання митних формальностей митницями поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом, що в свою чергу зумовило зростання надходжень до державного бюджету.

 

В.о. Голови                                                                                                 М.В. Продан