Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПС України від 23.08.2023 № 687 "Про організацію співпраці з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями"

опубліковано 24 серпня 2023 о 12:19

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

від 23 серпня 2023 року                           Київ                                               № 687

 

Про організацію співпраці з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями

Керуючись законами України «Про центральні органи виконавчої влади», «Про громадські об’єднання», «Про інформацію», Положенням про Раду бізнес-омбудсмена, схваленим постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 691 «Про утворення Ради бізнес-омбудсмена» (зі змінами), Положенням про Державну податкову службу України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 227 (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України  від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади», а також з метою забезпечення належної взаємодії з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків тощо

НАКАЗУЮ:

1. Утворити в Державній податковій службі України та її територіальних органах комунікаційні податкові платформи щодо взаємодії з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків, тощо (далі – комунікаційні податкові платформи).

2. Визначити в ДПС офіційною електронною адресою для обміну інформацією з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків тощо, ikc@tax.gov.ua.

3. Департаменту організації роботи Служби (Довжук Валентина):

3.1. визначити заступника начальника управління – начальника відділу комунікацій з громадськістю  управління інформаційної політики Департаменту організації роботи Служби Донцову Ларису координатором комунікаційної податкової платформи в ДПС;

3.2.  забезпечити оприлюднення зазначеного наказу на вебпорталі ДПС;

3.3. надавати (за вимогою) Голові ДПС (або особі, яка виконує його обов’язки) узагальнену інформацію щодо результатів розгляду звернень на комунікаційні податкові платформи інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо (проведені зустрічі, надані відповіді тощо).

4. Координатору комунікаційної податкової платформи в ДПС:

4.1. забезпечити організацію та супроводження проведення заходів за участі інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо (далі – заходи) з урахуванням вимог наказу ДПС від 04.10.2019 № 103 «Про затвердження порядків проведення нарад у ДПС» (зі змінами);

4.2. залучати фахівців структурних підрозділів ДПС до участі у проведенні заходів;

4.3. інформувати керівництво Департаменту організації роботи Служби щодо проблемних питань, які виникають під час підготовки заходів;

4.4. забезпечити ефективну та оперативну комунікацію між ДПС та учасниками заходів;

4.5. перенаправляти усі запити, отримані на електронну адресу ikc@tax.gov.ua, на електронну адресу post@taх.gov.ua для реєстрації надалі в системі електронного документообігу відповідно до вимог Інструкції з діловодства у Державній податковій службі України, затвердженої наказом ДПС від 20.12.2019 № 222 (зі змінами).

5. Керівникам структурних підрозділів ДПС:

5.1. визначити відповідальну особу з числа керівного складу підпорядкованого структурного підрозділу за організацію роботи у структурному підрозділі щодо розгляду запитів (звернень) інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо, а також підготовку відповідних матеріалів для проведення заходів.

Інформацію надати Департаменту організації роботи Служби.

Термін – 31.08.2023; 

5.2. у межах компетенції забезпечити особисту участь або участь компетентних працівників підпорядкованих структурних підрозділів у заходах, що організовуються відповідно до звернень на комунікаційну податкову платформу в ДПС;

5.3. забезпечити своєчасну підготовку якісної та у повному обсязі інформації з питань, що розглядатимуться (обговорюватимуться) під час проведення заходів;

5.4. у межах компетенції структурного підрозділу надавати координаторам комунікаційної податкової платформи в ДПС у визначений термін повну та якісну інформацію для підготовки проведення заходів;

5.5.  надавати Департаменту організації роботи Служби інформацію про результати проведених зустрічей, розглянутих запитів (звернень) інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, що представляють інтереси платників податків тощо за формою, згідно з додатком 1.

Термін – щоп’ятниці. 

6. Департаменту інформаційних технологій (Капустинський Олександр) забезпечити належну роботу електронної пошти, створеної для функціонування комунікаційної податкової платформи в ДПС.

7. Керівництву територіальних органів ДПС забезпечити:

7.1. визначення з числа керівного складу підпорядкованого органу  координатора комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС та інформування про це структурних підрозділів територіального органу ДПС.

Термін – 31.08.2023;

7.2. створення електронної адреси для обміну інформацією в межах функціонування комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС та її належну роботу.

Термін –  31.08.2023;

7.3. визначення відповідальним за отримання та передачу на реєстрацію звернень, що надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС, підрозділ інформаційної взаємодії;

7.4. реєстрацію звернень, які надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС, відповідно до вимог власних інструкцій із діловодства у територіальних органах ДПС.

Термін – постійно;

7.5. розміщення інформаційного повідомлення щодо роботи комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС на власних інформаційних ресурсах.

Термін – 31.08.2023;

7.6. визначення відповідальних осіб у підпорядкованих структурних підрозділах за організацію роботи з розгляду звернень, які надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС.

Термін – 31.08.2023;

7.7.  належний оперативний розгляд звернень, які надходять на електронну адресу комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС, структурними підрозділами відповідно до функціональних повноважень.

Термін – постійно;

7.8. участь у заходах, які проводяться у межах роботи комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС, працівників структурних підрозділів підпорядкованого органу.

Термін – постійно;

7.9.  надання звітів про заходи, проведенні у межах роботи комунікаційної податкової платформи у територіальному органі ДПС, до Департаменту організації роботи Служби за формою, згідно з додатком 2.

Термін – щотижня та за вимогою.

8. Вважати такими, що втратили чинність, наказ ДПС від 12.06.2020 № 269 «Про організацію співпраці».

9. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В. о. Голови                                                                                     Тетяна КІРІЄНКО