Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №15 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 04 листопада 2015 о 17:30

Дата та час проведення: 30 жовтня 2015 року, 13 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Платонов О.І., Юровський Д.Б., Проніна В.І., Ліннік В.П., Агарков І.Ю., Кучинський Ю.Ф., Мотчаний А.О., Косарчук В.П.

інші члени Громадської ради та представники ДФС України:

Вдовіна Г.В., Потапова Н.В., Онищенко Л.А., Трусов С.І., Сенюков К.О., Скринник А.П., Філько Н.Б.;

Хівренко І.О. – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Діденко Г.В. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій. 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Організаційні питання щодо позачергового засідання Громадської ради у листопаді 2015року:

1.1. Проект порядку денного засідання;

1.2. Час та місце проведення засідання.

2. Обговорення результатів перевірки ДФС України на предмет дотримання вимог Закону України «Про очищення влади».

3. Різне.

 

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка  Д.В., який запропонував затвердити Порядок денний.

Лінніка В.П., який запропонував включити до Порядку денного додаткове питання щодо залучення до діяльності Громадської ради представників ІГС у якості експертів Громадської ради Івасіва А.В. (ВГО "Український союз промисловців і підприємців") та Пероганіча Ю.Й. (Асоціація підприємств інформаційних технологій України).

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Порядок денний з урахуванням пропозиції Лінника В.П.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який повідомив про прийняте Громадською радою рішення щодо проведення позачергового організаційного засідання та запропонував перелік питань, які необхідно розглянути на організаційному позачерговому засіданні у листопаді 2015 року:

1. Обрання голови та заступників голови Громадської ради.

2. Затвердження Регламенту Громадської ради.

3. Питання виключення членів Громадської ради.

4. Заміна членів Громадської ради іншими представниками ІГС.

5. Заслуховування інформації щодо роботи Громадської ради.

6. Різне.

 

Кучинського Ю.Ф., який запропонував розглянути питання люстрації в ДФС у різному.

Вдовіну Г.В., яка запропонувала провести два окремих позачергових засідання. На одному з них за участі представників Міністерства фінансів України та Кабінету Міністрів України розглянути митні питання, а також питання щодо процесів люстрації у ДФС. Друге засідання присвятити  організаційним питанням діяльності Громадської ради.

Олексієнка Д.В., який запропонував Вдовіній Г.В. забезпечити збір однієї третини голосів членів Громадської ради з метою скликання позачергового засідання 06 листопада 2015 року. Також запропонував до уваги присутніх такі питання Порядку денного організаційного засідання
25 листопада 2015 року:

1. Інформування щодо діяльності Громадської ради упродовж року.

2. Обрання голови Громадської ради.

3. Обрання заступників голови Громадської ради.

4. Виключення членів Громадської ради за систематичну відсутність на засіданнях Громадської ради.

5. Розгляд заяв ІГС щодо заміни окремих представників у складі Громадської ради.

6. Різне.

 

ВИРІШИЛИ:

Доручити Вдовіній Г.В. забезпечити збір підписів однієї третини членів Громадської ради на підтримку позачергового засідання 06.11.2015 та підготувати листи на Мінфін та Кабінет Міністрів України.

Провести позачергове засідання 25 листопада 2015 року об 11 год. 00 хв. без експертів та територіальних представників Громадських рад.

На позачерговому засіданні 25 листопада 2015 року розглянути такі питання:

1. Інформування щодо діяльності Громадської ради упродовж року.

2. Обрання голови Громадської ради.

3. Обрання заступників голови Громадської ради.

4. Виключення членів Громадської ради за систематичну відсутність на засіданнях Громадської ради.

5. Розгляд заяв ІГС щодо заміни окремих представників у складі Громадської ради.

6. Різне.

 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який повідомив про результати перевірки ДФС України спільною робочою групою з представників Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України, Національного агентства України з питань державної служби та Секретаріату Кабінету Міністрів України  на предмет дотримання вимог Закону України «Про очищення влади», що висвітлені на офіційному сайті Міністерства юстиції України. Також він повідомив, що Громадською радою було направлено лист Прем’єр-міністру України (№ 110 від 12.10.2015) щодо колізій Закону України «Про очищення влади» проте відповідь ще не отримано.

ВИСТУПИЛИ:

Юровський Д.Б. з інформацією щодо позиції Комітету з питань запобігання протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції стосовно люстраційних процесів, що проводяться в ДФС, та пропозицією взяти до уваги інформацію, напрацьовану комітетом.

Платонов О.І., Вдовіна Г.В., Скринник А.П., Косарчук В.П., Філько Н.Б., Трусов С.І., Потапова Н.В., Кучинський Ю.Ф., Онищенко Л.А., які висловили незадоволення роботою спільної робочої групи з перевірки виконання Закону України «Про очищення влади» у ДФС.

ВИРІШИЛИ:

Направити лист Громадської ради при ДФС Прем’єр-міністру України з вимогою щодо перегляду роботи спільної робочої групи з перевірки виконання Закону України «Про очищення влади» у ДФС, взявши за основу правову позицію, викладену у висновку Комітету з питань запобігання протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції.

 

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував включити у порядок денний позачергового засідання Громадської ради 25.11.2015 пункт «Різне», у рамках якого розглянути питання щодо залучення у якості експертів Громадської ради Івасіва А.В. та Пероганіча Ю.Й. (за пропозицією Комітету з питань митної справи).

Вдовіну Г.В. з пропозицією направити листи до Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України щодо врегулювання проблемних питань реалізації Закону України «Про очищення влади».

ВИРІШИЛИ:

1. Включити до Порядку денного позачергового засідання Громадської ради 25.11.2015 пункт «Різне», у рамках якого розглянути питання щодо залучення у якості експертів Громадської ради Івасіва А.В. та
Пероганіча Ю.Й. (за пропозицією Комітету з питань митної справи).

2. Доручити Вдовіній Г.В. підготувати офіційне звернення Громадської ради при ДФС України щодо врегулювання проблемних питань реалізації Закону України «Про очищення влади».

 

 

Голова                                       Д.В. Олексієнко 

 

Секретар                                            В.П. Косарчук