Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №17 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 08 грудня 2015 о 09:13

Дата та час проведення: 04 грудня 2015 року, 15 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський провулок, 2

Присутні:

Члени Правління:

Олексієнко Д.В. (із правом голосу за Платонова О.І., та Юровського Д.Б.), Косарчук В.П. Дроговоз Ю.С., Ліннік В.П., Кучинський Ю.Ф., Шевцова Т.С., Вінницький В.Р., Агарков І.Ю., Благодир О.С.,

інші особи:

Гудима Н.В., Гатаулін А.Р., Філько Н.Б., Петрович В.В., Нараєвська І.Л., Хівренко І.О., Діденко Г.В.

 

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1.  Обговорення змін у складі Правління Громадської ради.

2. Організаційні питання щодо чергового засідання Громадської ради
17 грудня 2015року.

3. Обговорення проекту звернення Правління Громадської ради щодо оцінки діяльності Уряду.

4. Стосовно проведення тестування працівників ДФС.

5. Організаційні питання діяльності Громадської ради.

6. Різне. 

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнко Д.В., який поставив на голосування питання щодо зміни порядку розгляду питань Порядку денного. Зокрема, другим питанням розглянути  звернення редакції журналу „Міліція України” щодо залучення до діяльності Громадської ради Косарчука В.П. у якості експерта.

ВИРІШИЛИ:

Поставити внести зміни до Порядку денного та затвердити його у такому вигляді:

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1.  Обговорення змін у складі Правління Громадської ради.

2. Стосовно залучення до діяльності Громадської ради експерта від редакції журналу „Міліція України”.

3. Організаційні питання щодо чергового засідання Громадської ради 17 грудня 2015року;

4. Обговорення проекту звернення Правління Громадської ради щодо оцінки діяльності Уряду.

5. Стосовно проведення тестування працівників ДФС.

6. Організаційні питання діяльності Громадської ради.

7. Різне.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який проінформував про рішення Громадської ради щодо скорочення кількісного складу заступників Голови Громадської ради до трьох осіб. Запропонував виключити зі складу Правління Громадської ради Мотчаного А.О. та залишити склад Правління у кількості 13 осіб.

ВИРІШИЛИ:

Виключити із складу Правління Громадської ради Мотчаного А.О. та залишити склад Правління у кількості 13 осіб.

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував за зверненням редакції журналу „Міліція України” підтримати кандидатуру Косарчука В.П. у якості експерта Громадської ради.

ВИРІШИЛИ:

Залучити Косарчука В.П. у якості експерта Громадської ради.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який поінформував, що 17 грудня ц.р. заплановано проведення чергового засідання Громадської ради та запропонував такий Порядок денний:

1. Формування позиції Громадської ради щодо діяльності Уряду у 2015 році.

2. Звіт Правління Громадської ради про роботу у між засіданнями.

3. Обговорення питання щодо виключення окремих членів Громадської ради з її складу, у разі своєчасного ненадання пояснень інститутами громадянського суспільства щодо причин відсутності делегованих ними представників на засіданнях Громадської ради.

4. Різне.

Запропонував надавати пропозиції від комітетів Громадської ради до Порядку денного чергового засідання.

ВИСТУПИВ:

Благодир С.І., який запропонував заслухати на черговому засіданні Громадської ради звіт про діяльність Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції, а також розглянути питання діяльності податкової міліції ДФС та питання утворення служби фінансових розслідувань.

ВИРІШИЛИ:

Схвалити проект Порядку денного засідання Громадської ради при ДФС України, запланованого на 17 грудня 2015 року (додається), доповнивши проект Порядку денного пропозиціями від комітетів Громадської ради (у разі їхнього надходження).

З питання 6 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував розглянути організаційні питання діяльності Громадської ради, зокрема обговорити: процес подальшої діяльності секретаря Громадської ради; звіт за рік роботи Громадської ради та план її діяльності на наступний рік.

ВИСТУПИЛИ:

Косарчук В.П., Філько Н.Б., Шевцова Т.С., Благодир С.І., Кучинський Ю.Ф.

ВИРІШИЛИ:

Підготувати річні звіти Правління, комітетів Громадської ради та після обговорень у комітетах надати пропозицій до плану діяльності Громадської ради на 2016 рік (орієнтовні дати проведення засідань: 11.12.2015 – засідання Комітету з питань запобігання протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції; 14.12.2015 – засідання Комітету з питань податкової політики; 15.12.2015 – засідання Комітету з питань митної справи).

Прийняти до відома інформацію щодо організації роботи секретаря Громадської ради. 

З питання 7 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який нагадав про рішення Громадської ради щодо підготовки Правлінням Громадської ради проекту звернення Голові Верховної Ради України та Президенту України щодо оцінки діяльності Уряду. Звернув увагу присутніх, що зазначений проект звернень доручено підготувати
Дроговоз Ю.С.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., яка ознайомила присутніх з проектом звернення Громадської ради при ДФС щодо оцінки діяльності Уряду та запросила членів Правління надати пропозиції до його змістовної частини.

Кучинський В.Ф., Агарков І.Ю., Ліннік В.П., Благодир С.І., Олексієнко Д.В., Шевцова Т.С., які надали пропозиції до зазначеного проекту звернення.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти проект звернення за основу та доручити заступнику голови Громадської ради Дроговоз Ю.С. направити його електронною поштою усім членам Правління для опрацювання та підготовки остаточного тексту. 

З питання 5 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який нагадав, що Громадською радою прийняте рішення щодо направлення до ДФС України запиту щодо процедури тестування працівників Служби.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Кучинський В.Ф., Агарков І.Ю., які висловилися щодо відсутності правових підстав проведення тестування в органах ДФС. 

СЛУХАЛИ: 

Олексієнка Д.В., який поставив на голосування питання підготовки Комітетом з питань запобігання протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції проекту звернення до ДФС щодо правових підстав проведення тестування працівників ДФС. 

З питання 7 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який поінформував про отримання відповіді від ДФС України на запит Громадської ради щодо діяльності Уповноваженого з питань підприємництва Тараса Качки та ознайомив з її змістом.

 

Кучинського В.Ф., Благодира О.С. щодо системних недоліків у роботі Межрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників, а також служби фінансових розслідувань. 

Шевцову Т.С. з пропозицією підтримати напрацювання Комітету з питань податкової політики щодо:

порядку пропорційного перерахунку податку на додану вартість між оподаткованими та неоподаткованими (пільговими) операціями;

обліку та оподаткування операцій з продажу ПДВ-облігацій.

Зазначила готовність надати до 14 грудня 2015 року на візування Голові Громадської ради підготовлене Комітетом з питань податкової політики офіційне звернення на адресу ДФС України із зазначених питань. 

Олексієнка Д.В., який ознайомив з пропозицією члена Громадської ради Марієна І.С. щодо необхідності доручення до підготовки та подання позову до Кабінету Міністрів України стосовно не проведення зустрічей Прем’єр-Міністра України з головами громадських рад при міністерствах та центральних органах виконавчої влади. 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозиції Благодира О.С. та Шевцової Т.С. та ознайомити усіх членів Громадської ради з відповіддю ДФС України щодо діяльності Уповноваженого з питань підприємництва Тараса Качки шляхом надсилання сканкопії на електронні адреси. 

Інформацію Кучинського В.Ф. та Благодира О.С. взяти до відома. 

Схвалити пропозицію Шевцової Т.С. щодо підготовки запиту Комітету з питань податкової політики. 

Підтримати пропозицію Марієна І.С. щодо підготовки та подання позову до Кабінету Міністрів України стосовно не проведення зустрічей Прем’єр-Міністра України з головами громадських рад при міністерствах та центральних органах виконавчої влади.

 

 

Голова                                                                   Д.В. Олексієнко

 

Секретар                                                            В.П. Косарчук