Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №20 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 24 серпня 2016 о 11:37

Дата та час проведення: 17 серпня 2016 року, 14 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Богданова О.С., Ліннік В.П., Агарков І.Ю., Юровський Д.Б., Благодир О.С.

інші особи:

Хівренко І.О.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Про Меморандум про співпрацю між громадськістю та судовими органами.

2. Обговорення практичних аспектів проекту звернення про активізацію просвітницької діяльності в органах ДФС зі школярами.

3. Затвердження рішення Комітету з питань митної справи з питань нормотворчих ініціатив.

4. Обговорення питання щодо проведення громадської експертизи діяльності ДФС.

5. Організаційні питання чергового засідання Громадської ради.

 

Кворум є.

З питання 1 Порядку денного

Олексієнка Д.В., який озвучив проект порядку денного засідання та виніс його на голосування.

 

Голосували:

 

„за” – 9;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Затвердити порядок денний у запропонованому варіанті.

 

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який оголосив пункт перший порядку денного та надав слово для виступу Платонову О.І.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., який поінформував присутніх про засідання „круглого столу”, проведеного під егідою Громадської ради при Мінекономрозвитку за участі представників судових органів та Громадської ради при ДФС, які обговорили питання захисту інтелектуальної власності. Зазначив, що система судоустрою на сьогодні вимагає налагодження комунікацій між судовими органами та громадськістю з метою розв’язання проблем у цій сфері. Поінформував, що з 01.10.2016 набирає чинності новий Порядок судового розгляду скарг. З урахуванням викладеного, запропонував приєднатися до підписання Меморандуму про взаємодію у цьому напрямі для захисту інтелектуальної власності.

СЛУХАЛИ:

Богданову О.С., Платонова О.І., Шевцову Т.С., Юровського Д.Б., які висловилися із зазначеного питання.

ВИСТУПИВ:

Олексієнко Д.В., який вніс пропозицію щодо підписання Меморандуму у частині комунікації Громадської ради при ДФС з органами суду.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 7

„проти” – 0

„утрималися” – 2

ВИРІШИЛИ:

Підписати Меморандум про співпрацю Громадської ради при ДФС з органами суду у частині комунікації.

ВИСТУПИВ:

Благодир О.С., який запропонував довести до відома усіх членів Громадської ради при ДФС текст Меморандуму шляхом розсилки на індивідуальні електронні адреси.

3

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Благодира О.С., який запропонував обговорити практичні аспекти проекту звернення про активізацію просвітницької діяльності в органах ДФС зі школярами. Доповідач запропонував доручити голові Громадської ради при ДФС доопрацювати проект звернення на адресу ДФС.

Платонов О.І., який запропонував звернутися до ДФС з ініціативою щодо розробки концепції (програми) роз’яснювального характеру.

Богданова О.С., яка звернула увагу на необхідність розробки трьохрівневої концепції (програми), адаптованої для всіх вікових категорій школярів.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував взяти за основу текст звернення, відкорегувати його та направити на ДФС за підписом голови Громадської ради при ДФС.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 9

„проти” – 0

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Підтримати висловлені пропозиції одноголосно.

 

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Лінніка В.П., який порушив питання щодо необхідності затвердження рішення Комітету з питань митної справи з питань нормотворчих ініціатив.

Поінформував, що Комітет підготував листа на адресу ДФС з проханням проаналізувати організаційно-розпорядчі документи, видані Одеською митницею за період діяльності Марушевської Ю.Л. та низку інших документів з метою здійснення аналізу та встановлення механізму взаємодії  Одеської митниці з іншими органами ДФС у самій структурі, між службою та окремими митницями.

Також доповідач поінформував присутніх про плани ЄС у частині запровадження в Європі „Єдиного вікна” у 2020 році. Повідомив про лист із зауваженнями до наказу ДФС щодо запровадження  „Єдиного вікна” в Україні, який було обговорено на засіданні Комітету з митних справ.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який виніс на обговорення питання щодо підтримки листа Комітету з митних справ Громадської ради при ДФС та запропонував затвердити зазначене рішення.

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 9

„проти” – 0

„утрималися” – 0

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Лінника В.П.,  та затвердити рішення Комітету з митних справ Громадської ради при ДФС.

 

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Юровського Д.Б., який виніс на обговорення питання щодо проведення громадської експертизи діяльності ДФС, пояснивши присутнім, що така необхідність виникла у зв’язку з тим, що існує значна кількість наказів, виданих за часів Міндоходів, які по суті втратили свою актуальність та не є чинними. Запропонував напрацювати регламент за результатами інвентаризації, здійсненої ДФС. Зазначив, що це питання обговорювалося на засіданні Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції та запропонував винести його на засідання Громадської ради при ДФС.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., Богданова О.С., Ліннік В.П., які підтримали пропозицію в цілому та висловили власні думки із зазначеного питання.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який виніс на голосування такі пропозиції:

1. Рекомендувати Юровському Д.Б. підготувати запит на проведення зазначеної громадської експертизи від Громадської організації, яку він представляє (у зв’язку із завершенням дії Громадської ради при ДФС);

2. Рекомендувати новому складу Громадської ради, утвореної після установчих зборів ініціювати проведення такої громадської експертизи, включивши зазначене питання до порядку денного її першого засідання.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати другу пропозицію.

 

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував обговорити питання порядку денного заключного засідання Громадської ради при ДФС, запланованого на 15 вересня 2016 року.

ВИСТУПИЛИ:

Шевцова Т.С., Богданова О.С., Ліннік В.П., Юровський Д.Б., Платонов О.І., Олексієнко Д.В., які запропонували питання до порядку денного засідання Громадської ради при ДФС.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити такий проект порядку денного заключного засідання Громадської ради при ДФС:

1. Виступ Голови ДФС України.

2. Інформація по діяльність Громадської ради при ДФС за 2014 – 2016 роки (доповідач – Олексієнко Д.В.)

3. Затвердження рішень комітетів Громадської ради:

3.1. з податкової політики (доповідач – Шевцова Т.С.);

3.2. з митної справи (доповідач – Ліннік В.П.);

3.3. з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції (доповідач – Юровський Д.В.).

4. Різне.

ГОЛОСУВАЛИ:

За проект порядку денного.

„за” – 9

„проти” – 0

„утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати зазначений проект порядку денного одноголосно.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який підбив підсумки та закрив засідання.

 

 

Голова                                       Д.В. Олексієнко 

 

Секретар                                    В.П. Косарчук