Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги фінансових установ!

опубліковано 02 лютого 2023 о 10:42

Державна податкова служба України нагадує фінансовим установам про необхідність своєчасної підготовки до впровадження вимог Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки (далі − Загальний стандарт звітності CRS), що передбачає щорічний міжнародний автоматичний обмін даних про фінансові рахунки. 

Нагадуємо, що Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт  (реєстр. № 8131), метою якого є впровадження Україною в національне законодавство вимог Загального стандарту звітності CRS, що забезпечить приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією з учасниками Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки. 

Зокрема, фінансовим установам України необхідно визначити свій статус для цілей CRS (чи відповідають вони визначенню «депозитарної установи», «кастодіальної установи», «інвестиційної компанії» або «визначеної страхової компанії»). Фінансові установи, які є підзвітними, після прийняття проєкту закону № 8131 зобов’язані застосовувати заходи належної комплексної перевірки до фінансових рахунків, визначати підзвітні рахунки та подавати звіти про підзвітні рахунки.

Детальніше про обов’язки підзвітних фінансових установ та про правила належної комплексної перевірки у презентаційних матеріалах.