Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги Підзвітних Фінансових Установ!

, опубліковано 21 червня 2024 о 14:50

Державна податкова служба України (далі – ДПС) на постійній основі вживає заходів для забезпечення належного виконання фінансовими установами України вимог Загального стандарту звітності CRS.

Так, у зв'язку із надходженням до ДПС великої кількості повідомлень Підзвітних Фінансових Установ (далі – ПФУ) про складнощі із процесом накладання КЕП на звіти CRS, при їх поданні через ІКС «Електронний кабінет платника податків», нагадуємо, що відповідно до пункту 17 «Порядку заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки», затвердженого наказом Мінфіну від 25.09.2023 № 516, звіт CRS повинен бути підписаний КЕП керівника ПФУ або визначеною, відповідно до наказу Мінфіну від 06.06.2017 № 557, уповноваженою особою. 

Просимо всіх фінансових агентів врахувати цю інформацію в подальшому звітуванні CRS. 

Також інформуємо, що з метою сприяння ПФУ в процесі подання звітів CRS ДПС опубліковано тематичний воркшоп. Воркшоп має на меті полегшити ПФУ процес заповнення та подання звітів про підзвітні рахунки CRS, що є особливо важливим та актуальним напередодні першої звітної кампанії в Україні. Відеоматеріали воркшопу доступні на веб-сайті ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/crs/povidomlennya/781538.html