Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги Підзвітних Фінансових Установ!

, опубліковано 28 червня 2024 о 15:15

Державна податкова служба України на постійній основі вживає заходів для забезпечення належного виконання ПФУ вимог Загального стандарту звітності CRS.

Враховуючи велику кількість отриманої інформації щодо помилки із якою зіштовхнулися ПФУ під час подання звітів CRS, ДПС нагадує про необхідність дотримання правил та вимог визначених «Порядком заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки, затвердженого наказом Мінфіну від 25.09.2023 № 516 (далі – Порядок).

Так, відповідно до пункту 17 Порядку, звіт CRS повинен бути підписаний керівником ПФУ або уповноваженою особою.

Керівник ПФУ визначає, змінює перелік уповноважених осіб платника податків, які наділяються правом підписання, подання, отримання ними документів та інформації через електронний кабінет від імені ПФУ, та визначає їхні повноваження.

Для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, ПФУ повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває ПФУ, шляхом направлення «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого або удосконаленого електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису» (J1391104), відповідно до Порядку обміну електронними документами.

 

Просимо всіх фінансових агентів врахувати цю інформацію при подальшому звітуванні CRS та нагадуємо, що граничний термін подання звітів CRS – 00:00 год, 31.06.2024