Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання заяв для включення / виключення фізичних осіб – благодійників до/з Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації

, опубліковано 19 червня 2024 о 15:58

Державна податкова служба України повідомляє, що в Реєстрі волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО станом на 19.06.2024 перебуває 9,45 тис. осіб.

Включення/виключення волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО до/з Реєстру відбувається за заявницьким принципом на підставі Заяви про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО / Заяви про виключення з Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО, що подається у електронній або паперовій формі фізичними особами – благодійниками до контролюючих органів.

Можливість подавати до контролюючих органів заяви в електронній формі створена ДПС з 20.01.2023 відповідно до законодавчих вимог.

Із загальної кількості заяв, поданих фізичними особами – благодійниками до контролюючих органів протягом 2023 року (6,8 тис.): 3,5 тис. (51 %) – заяви у паперовій формі, 3,3 тис. (49 %) – заяви в електронній формі.

У 2024 році із загальної кількості поданих такими особами заяв (4,0 тис.) частка електронних заяв становить 70 % (2,8 тис.), частка паперових заяв – 30 % (1,2 тис.).

Додатково інформуємо, що отримати роз’яснення щодо подання заяви та форму заяви можна тут.