Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можуть кошти, які розміщенні декларантом (фізичною особою – нерезидентом) у банку на поточному рахунку із спеціальним режимом використання бути зараховані на поточний рахунок в національній валюті, відкритий у банку?

опубліковано 17 серпня 2021 о 13:40

З 01 вересня 2021 року набирає чинності постанова Правління Національного банку України від 12 серпня 2021 року № 86 «Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті», відповідно до п. 2 якої п. 117 Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затвердженого постанова Правління Національного банку України від 02 січня 2019 року № 5 доповнено новим підпунктом такого змісту:

«32) із зарахування коштів з поточного рахунку із спеціальним режимом використання, який відкритий власнику рахунку за його зверненням до банку відповідно до пункту 9 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування.»

Отже, з 01 вересня 2021 року за поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб - нерезидентів здійснюються операції, зокрема із зарахування коштів з поточного рахунку із спеціальним режимом використання, який відкритий власнику рахунку за його зверненням до банку відповідно до п. 9 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування.