Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС роз’яснює ФОПам специфіку застосування РРО

, опубліковано 17 лютого 2021 о 17:20

Територіальні підрозділи ДПС в областях та м. Києві з початку 2021 року активно проводять роз’яснювальну роботу щодо змін у законодавстві стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку.

Так, розміщено 886 матеріалів у мережі Інтернет, 1145 матеріалів у друкованих засобах масової інформації та надано інформацію на радіо та телебаченні (272 матеріали).

Через адміністрації ринків та торгово-розважальних комплексів про обов’язковість застосування РРО лише цьогоріч поінформовано понад 12,1 тис. фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку 2-3 груп, а також понад 18,6 тис. фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку 1 групи про те, що вони взагалі не мають застосовувати РРО.  

Зазначену інформацію було оприлюднено на 10 засіданнях громадських рад при головних управліннях ДПС та 258 засіданнях органів влади та місцевого самоврядування, проведено 380 круглих столів та зустрічей з асоціаціями платників податків та 734 сеансів телефонних «гарячих ліній», у яких загалом взяли участь 36,5 тис. суб’єктів господарювання, зокрема, понад 33,2 тис. фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку.

Понад 14,1 тис. платникам податків було надано консультації телефоном, 12,2 тис. платників отримали необхідну інформацію при відвідуванні органів ДПС, 51 тис. платників - через мережу Інтернет (конференції, семінари тощо).

Також для інформування суб’єктів господарювання направлено відповідні  матеріали 221 центру сервісного обслуговування РРО та 922 органам влади та місцевого самоврядування.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»