Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 р. № 436"

опубліковано 20 листопада 2014 о 10:42

Повідомлення про оприлюднення

проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 р. № 436»

Відповідно до статей 9 і 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій, на офіційному web-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua), у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 р. № 436» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Згідно зі статтею 197 Митного кодексу України пропуск через митний кордон України та митне оформлення товарів, щодо яких законом установлено обмеження, здійснюються органами доходів і зборів на підставі визначених  документів, які підтверджують дотримання таких обмежень, якщо подання таких документів власне органам доходів і зборів передбачено законами України.

Відповідно до вимог цієї статті постановою Кабінету Міністрів України від
21 травня 2012 року № 436 (зі змінами) затверджено переліки товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України, та документи, які мають подаватися органам доходів і зборів при митному оформленні товарів.

Змінами, внесеними до законів,  запроваджено нові обмеження щодо  переміщення окремих товарів через митний кордон України, які зобов’язують здійснювати їх митне оформлення на підставі нових відповідних документів.

Метою розроблення проекту, таким чином, є приведення постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 436 у відповідність до законодавства України.

Прийняття постанови забезпечить здійснення митного оформлення товарів, щодо переміщення яких через митний кордон України встановлено обмеження, без зволікань та у стислі терміни.

Зауваження та пропозиції від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати оприлюднення проекту розпорядження на адресу розробника: 04655, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент організації митного контролю та оформлення, e-mail: netariff@customs.gov.ua, а також на адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та підприємництва: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11,
e-mail: inform@dkrp.qov.ua.

Обговорення проекту  проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада» (http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects).