Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»

опубліковано 04 вересня 2015 о 09:50

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»

 

На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» повторно розміщені доопрацьований проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект наказу підготовлено у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України 28 грудня 2014 року Закону України за № 71 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» (далі – Закон), яким змінено редакцію розділу ІІІ «Податок на прибуток» Податкового кодексу України, згідно з якою об’єкт оподаткування визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які збільшують або зменшують фінансовий результат до оподаткування.

Прийняття нормативного акта забезпечить затвердження нової форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, яка передбачає:

уніфікацію форм податкової звітності з податку на прибуток підприємств – замість п’яти окремих декларацій  – одна;

скорочення кількості додатків до декларації – із 14 до 9;

просту та логічну структуру декларації, що дозволить платнику визначати свої податкові зобов’язання з мінімальними витратами часу;

наявність додатку РІ (різниці), в якому згруповані всі різниці, на які збільшується (зменшується) фінансовий результат,  передбачені  Кодексом з посиланням на відповідні норми;

можливість надання платниками інформації про контрольовані операції в рамках трансфертного ціноутворення за скороченою формою.

Зауваження та пропозиції до проекту цього наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – lhropun@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011,     м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

 

Додаткові матеріали