Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

опубліковано 03 серпня 2017 о 12:30

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Проект), розроблений ДФС, та аналіз регуляторного впливу цього акта.

1. Проектом уточнюються повноваження територіальних органів ДФС в областях, місті Києві, Центральному офісі великих платників податків ДФС (далі – ГУ) та ДПІ / ОДПІ в частині реалізації процедур обліку платників відповідно до функцій, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Передбачено, що ДПІ здійснюють ті процедури обліку платників податків, які не передбачають одночасного виконання або завершення яких можливе без виконання інших процедур або функцій, що належать до повноважень ГУ.

2. Проектом встановлюється, що у разі включення відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), такі підрозділи беруться на облік у контролюючих органах на підставі відомостей з ЄДР. В інших випадках взяття на облік за основним місцем обліку відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій здійснюється після належної акредитації (реєстрації, легалізації) такого підрозділу на території України згідно із законом.

3. Проектом визначаються особливості заповнення повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП, у разі подання інформації про відокремлені підрозділи юридичної особи з місцезнаходженням за межами України.

4. Проектом виключаються норми, які не належать до сфери регулювання Порядку обліку платників та / або дублюються у положеннях інших нормативно-правових актів. Зокрема, виключаються положення, що стосуються призначення та проведення перевірок, врегулювання податкових зобов'язань або податкового боргу та особливостей обліку у контролюючих органах великих платників податків.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються протягом місяця з дня оприлюднення Проекту на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.