Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі»

опубліковано 12 жовтня 2018 о 10:47

Повідомлення про оприлюднення Доопрацьованого проекту наказу Міністерства фінансів України  «Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі»

 На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено Доопрацьований проект наказу Міністерства фінансів України  «Про затвердження формату даних, структури та форм електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі» (далі – проект наказу) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Законом України від 07 грудня 2017 року № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» внесено зміни до Кодексу та визначено, що норма п. 230.1 ст. 230 Кодексу щодо обладнання акцизних складів, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, застосовуватиметься з 01 січня 2019 року.  

Водночас відповідно до п. 3 Порядку ведення реєстру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі (далі Реєстр), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2017 року № 891 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників обсягу виробленого та реалізованого пального і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку», адміністратором та держателем Реєстру (контролюючим органом) створюється програмний продукт, завдяки якому забезпечується функціонування Реєстру, приймання від розпорядників акцизних складів електронних документів для наповнення Реєстру, обробка електронних документів для наповнення Реєстру та перенесення з них даних до реєстру, збереження даних Реєстру та захист інформації, що міститься в Реєстрі.

Отже, впровадження та функціонування Реєстру потребує розробки та затвердження відповідних форм.

Дія проекту наказу поширюватиметься на суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, оброблення (перероблення), змішування навантаження-розвантаження, зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом місяця на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, та електронну – m.nevmerzhickiy@sfs.gov.ua.

Додаткові матеріали