Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

опубліковано 12 серпня 2019 о 09:32

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

 Регуляторний акт та аналіз його впливу розміщено на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика».

1. Проєктом пропонується доповнити Положення нормами, згідно з якими Державна фіскальна служба України оприлюднюватиме на власному офіційному веб-порталі разом із даними з реєстру платників ПДВ додаткову інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації згідно з вимогами пункту 184.1 статті 184 розділу V Кодексу. Оприлюднення такої інформації сприятиме, зокрема, упередженню проведення платниками ПДВ господарських операцій із особами, які припинили свою діяльність відповідно до закону або обрали спрощену систему оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, та підлягають у зв’язку з цим виключенню із реєстру платників ПДВ.

2. Проєктом удосконалюється алгоритм формування Державною фіскальною службою України індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізичної особи – підприємця з метою ідентифікації її першої та повторної реєстрації як платника ПДВ, в тому числі для підприємців, стосовно яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено серію (за наявності) та номер паспорта (номер паспорта громадянина України у формі id-картки).

3. Проєктом розширюється коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ. Зокрема, передбачено можливість подати такий запит особою, відповідальною за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб’єкта господарювання.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.