Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку»

опубліковано 23 жовтня 2020 о 13:51

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку»

 На офіційному веб-порталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проєкт наказу розроблено з метою приведення форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку (далі – Розрахунок) у відповідність до законів України від 16 січня 2020 року №№ 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», якими, зокрема, були внесені зміни до Закону України від 21 вересня 2006 року № 185 «Про управління об’єктами державної власності» та Податкового кодексу України (далі – Кодекс), а також у зв’язку з реорганізацією Державної фіскальної служби шляхом утворення Державної податкової служби.

Слід відмітити, що відповідно до абзацу другого п. 46.1 ст. 46 Кодексу Розрахунок, який подається до контролюючих органів відповідно до іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, прирівнюється до податкової декларації.

Основною метою підготовки проєкту наказу є:

приведення форми Розрахунку у відповідність до чинного законодавства;

затвердження уніфікованої форми Розрахунку для суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку (доходу), а також дивіденди, нараховані на державну частку (акції, паї) у статутному капіталі;

надання можливості платникам самостійно виправляти помилки, що містяться у раніше поданих ними Розрахунках, шляхом надсилання уточнюючого Розрахунку або уточнення показників у складі Розрахунку за будь-який наступний податковий період;

надання можливості платникам подавати до контролюючих органів фінансову звітність, яка є додатком до Розрахунку та його невід’ємною частиною;

надання можливості контролюючим органами здійснювати адміністрування частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку.

Зауваження та пропозиції до законопроекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04653, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент правової роботи, електронну – e.kogevnikova@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.