Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2005 № 230/377 „Про затвердження Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів”

опубліковано 20 серпня 2015 о 10:18

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Державної податкової адміністрації України та Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2005 № 230/377 „Про затвердження Порядку здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів” (далі – наказ). 

2. Виконавець заходів із відстеження

Державна фіскальна служба України (Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів). 

3. Цілі прийняття акта

Наказ розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2006 року № 275 „Питання використання у 2006 році коштів державного бюджету, які виділяються виробникам лікарських засобів для компенсації додаткових витрат, пов’язаних із зміною ставки акцизного збору на спирт етиловий” з метою забезпечення здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що використовується для виробництва лікарських засобів, та відповідно до ст. 27 Закону України „Про бюджет України на 2006 рік”.

Наказом затверджено Порядок здійснення контролю за цільовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лікарських засобів, та Перелік лікарських засобів, для виробництва яких використовується спирт етиловий.

4. Строк виконання заходів із відстеження

З 27.07.2015 по 20.08.2015. 

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження. 

6. Методи одержання результатів відстеження

Для одержання результатів періодичного відстеження застосовувався статистичний метод. 

7.  Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження цього регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу офіційної статистичної інформації щодо надання компенсації виробникам лікарських засобів додаткових витрат по сплаті акцизного податку за спирт, отриманий від його виробника та використаний для виробництва лікарських засобів, обчисленого за ставкою згідно із ст. 1 Закону України „Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої”. 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до ст. 3 Бюджетного кодексу України бюджетний період для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України, становить один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року. Отже, Закон України „Про бюджет України на 2006 рік”, на виконання якого було видано наказ, діяв в межах бюджетного періоду.

Також з 01.01.2011 набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до ст. 229 якого врегульовано питання відвантаження спирту етилового для виробництва лікарських засобів за ставкою акцизного податку 0 грн. за 1 літр 100-відсоткового спирту етилового.

За результатами аналізу встановлено відсутність надання компенсації виробникам лікарських засобів додаткових витрат по сплаті акцизного податку за спирт, отриманий від його виробника та використаний для виробництва лікарських засобів, у зв’язку із законодавчими змінами. 

9.  Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей 

Регуляторний акт потребує скасування як такий, що не досягнув задекларованих цілей у зв’язку із скасуванням процедури надання компенсації виробникам лікарських засобів додаткових витрат по сплаті акцизного податку за спирт, отриманий від його виробника та використаний для виробництва лікарських засобів, обчисленого за ставкою згідно із ст. 1 Закону України „Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої”.

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                                                Р.М. Насіров