Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 804 «Про затвердження Порядку справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них»

опубліковано 09 грудня 2015 о 17:16

 

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 804 «Про затвердження Порядку справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них», зареєстрований у Міністерстві юстиції 10 січня 2014 року за № 11/24788 (далі – наказ № 804).

2. Виконавець заходів відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Наказ № 804 розроблений з метою усунення порушень принципів державної регуляторної політики, передбачених статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та на виконання вимог Закону України від 04 липня 2013 року № 405-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» щодо приведення порядку справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них, у відповідність до Митного кодексу України.

4. Строк виконання заходів з відстеження

З 27.10.2015 до 27.11.2015.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження

Для проведення повторного відстеження використовувався статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дія акта поширюється на митниці ДФС та на суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Кількість митниць ДФС, якими безпосередньо здійснюється митне оформлення товарів, становить 26, а кількість акредитованих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності станом на кінець 2015 року – 77,2 тисячі.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося шляхом аналізу офіційної статистичної інформації щодо зарахованих до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Розмір надходжень до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом, пов’язаних з дією акта:

Показники результативності

Сплачено

Плата за виконання митних формальностей митницями поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом у 2014 році:

I квартал

8 млн. грн.

II квартал

9,8 млн. грн.

III квартал

10,4 млн. грн.

Плата за виконання митних формальностей митницями поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом у 2015 році:

I квартал

11,2 млн. грн.

II квартал

12,2 млн. грн.

III квартал

13,4 млн. грн.

Отже, розмір надходжень до державного бюджету сум плати за виконання митних формальностей митницями ДФС поза місцем їх розташування або поза установленим для них робочим часом за I – III квартали 2015 року складає 36,8 млн. грн., що на 23 відс. більше ніж за аналогічний період 2014 року.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Регуляторний акт, наказ Міністерства доходів і зборів України від 16.12.2013 № 804 «Про затвердження Порядку справляння плати за виконання митних формальностей органами доходів і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, установленим для них», зареєстрований у Міністерстві юстиції 10 січня 2014 року за № 11/24788, має достатній ступінь досягнення визначених цілей.

 

Голова Державної фіскальної

служби України                                                     Р.М. Насіров