Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»

опубліковано 12 липня 2019 о 15:16

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від  24 травня 2017 року № 483  «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (далі – постанова).  

2. Виконавець заходів з відстеження

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Метою постанови є забезпечення реалізації норм підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 та пункту 284.1 статті 284 Кодексу, згідно з яким рішення органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів (далі – Рішення) приймаються за типовою формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Липень 2019 року.

5. Тип відстеження

Повторне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Отримання результатів повторного відстеження результативності постанови здійснювалося методом статистичного спостереження, аналізу зауважень та пропозицій до постанови, а також методом опитування працівників контролюючих органів щодо використання отриманої інформації при здійсненні документальних перевірок. 

7. Дані, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Під час відстеження за основу взято випадки використання органами місцевого самоврядування при прийнятті Рішень затверджених типових форм.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Типова форма застосовується у 87 відсотках випадків прийняття Рішень.

Зауважень та пропозицій до постанови протягом звітного періоду не отримано.

З метою реалізації п. 12.5 ст.12 Податкового кодексу України та створення зведеної інформації щодо ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для юридичних осіб,  для подальшого оприлюднення на офіційному веб-порталі ДФС, ДФС здійснила заходи щодо реалізації можливості опрацювання в ІТС «Податковий блок» рішень органів місцевого самоврядування, зокрема, розробила Заявку на створення та ведення локального довідника ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для юридичних осіб, яку надано на реалізацію.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі проведеного повторного відстеження результативності регуляторного акта можна зробити висновок, що цілі, визначені при розробці постанови, досягнуті.

 

В.о. Голови Державної

фіскальної служби України                                                                  О. ВЛАСОВ