Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова КМ України від 22.01.1996 №118 "Про створення Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України" (із змінами)

опубліковано 09 грудня 2013 о 09:46

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА


від 22 січня 1996 р. N 118

Київ


Про створення Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України

 

 

{ Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ

N 1298 від 17.08.98

N 1336 від 25.08.98

N  499 від 22.06.2005

N   40 від 24.01.2011

N  949 від 17.10.2012

N  842 від 21.11.2013 }

 

З метою забезпечення єдиного державного обліку підприємств та організацій усіх форм власності Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Положення про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (додається) і ввести його в дію з 1 січня 1996 року.

2. Міністерству статистики вжити заходів для створення та ведення Єдиного державного  реєстру підприємств та організацій України.

3. Міністерству фінансів, Міністерству економіки під час формування Державного бюджету України та розроблення Державної програми економічного і соціального розвитку України передбачати щорічно виділення Міністерству статистики відповідних бюджетних асигнувань для забезпечення ведення і удосконалення Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

4. Міністерству юстиції, Міністерству економіки, Міністерству статистики, Державному митному комітетові, Головній державній податковій інспекції у зв'язку із створенням Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України в місячний термін підготувати і подати в установленому порядку Кабінету Міністрів України проекти актів  законодавства про вдосконалення діючої системи державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності.

5. Міністерству статистики:

в місячний термін розробити й затвердити в установленому порядку документи і тарифи, що випливають із Положення про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України;

забезпечити формування бази даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України на основі Державного реєстру звітних (статистичних) одиниць України із збереженням присвоєних суб'єктам господарської діяльності ідентифікаційних кодів.

Міністерству фінансів передбачити виділення Міністерству статистики асигнувань на виконання зазначеної роботи.

6. Підприємствам та організаціям, що не були внесені до Державного реєстру звітних (статистичних) одиниць України і згідно з Положенням про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України підлягають включенню до останнього, а також суб'єктам господарської діяльності, в реєстраційних даних яких сталися зміни, подати до 31 березня 1996 р. відповідним органам державної статистики документи, необхідні для включення до реєстру або внесення змін до нього.

7. Державним податковим інспекціям з 1 квітня 1996 р. вважати недійсними і не приймати звіти, декларації, розрахунки і платіжні доручення підприємств та організацій, а Державному митному комітетові не проводити декларування та митне оформлення суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності - резидентів України без ідентифікаційних кодів з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Просити Національний банк дати відповідні вказівки установам банків.

{Пункт 7 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 949 від 17.10.2012}

8. Визнати такою, що втратила чинність з 1 січня 1996 р., постанову Кабінету Міністрів України від 14 липня 1993 р. N 538 "Про Державний реєстр звітних (статистичних) одиниць України" (ЗП України, 1993 р., N 12, ст. 257).

 

Прем'єр-міністр України                               Є. МАРЧУК

 

Міністр
Кабінету
Міністрів України                           В. ПУСТОВОЙТЕНКО