Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні працівники органів Державної податкової служби!

, опубліковано 20 березня 2020 о 15:26

Управління з питань запобігання та виявлення корупції в порядку проведення організаційної та роз’яснювальної роботи із запобігання корупції інформує, що 20.03.2020 набрав чинності Закону України від 04 березня 2020 року № 524-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції».

Відповідно до законодавчого акту змінено правила подання щорічних декларацій за 2019 рік, звужено коло суб’єктів декларування та перелік об’єктів декларування. Так, щорічну декларацію за 2019 рік не потрібно подавати працівникам патронатних служб (перелік посад визначено у статті 92 Закону «Про державну службу»), крім радників, помічників, уповноважених, прес-секретаря Президента України та помічників суддів.

У трьох типах декларацій за 2019 рік, це – щорічна, після звільнення, кандидата на посаду –  більше не потрібно зазначати: 

унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

належність до національних публічних діячів;

зареєстроване місце проживання членів сім’ї суб’єктів декларування;

об’єкти декларування, які перебували у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї протягом не менше половини днів звітного періоду;

членів сім’ї суб’єкта декларування, які спільно з ним проживали сукупно протягом не менше 183 днів протягом року;

трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї;

криптовалюти;

банківські та інші установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно.

Відповідно до інформації, оприлюдненої на офіційному вебпорталі Національного агентства з питань запобігання корупції (розділ «Новини»), з 20 березня агентство забезпечує для суб’єктів декларування можливість обрати позначки «Не застосовується» або «Відсутня інформація для декларування в цьому розділі» у відповідних полях та розділі 12.1 декларації.

Також з 20 березня можна обрати позначку «Не застосовується»  в розділах 2.1 та 2.2 форми декларації, які стосуються відомостей про належність до публічних діячів суб’єкта декларування та зареєстроване місце проживання членів сім’ї декларанта.