Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції впродовж січня-грудня 2021 року

, опубліковано 10 січня 2022 о 16:20

Упродовж звітного періоду уповноваженими підрозділами з питань запобігання та виявлення корупції органів ДПС організовано та проведено близько 21,8 тис. організаційно - роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах вербпорталу ДПС, соціальних мережах, організовано виступи на радіо та телебаченні, лекційні заняття, семінари тощо).

Проведено понад 17,56 тис. заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим працівникми ДПС та її територіальних органів, у тому числі в заповненні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Уповноваженими підрозділами органів ДПС забезпечено розгляд 1677 звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливих порушень працівниками органів ДПС вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 1049 перевірочних заходів (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За їх результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 288 працівників, а також 116 матеріалів направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції або відповідних правоохоронних органів для прийняття рішення щодо складання адміністративних матеріалів, відкриття чи приєднання матеріалів до кримінальних проваджень.   

Виявлено 375 фактів недодержання або порушення вимог та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки працівниками органів ДПС (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 107 інформувань за встановленими фактами неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані  (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС).

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами складено 357 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 КУпАП), порушення обмежень пов’язаних з одержанням подарунків (ст.172-5 КУпАП), порушення вимог фінансового контролю (ст.172-6 КУпАП) і обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст.172-4 КУпАП) відносно 62 працівників органів ДПС (у т.ч. звільнених), з яких за матеріалами зібраними за участю уповноважених підрозділів ДПС складено 208 протоколів відносно 54 працівників. Також, за результатами розгляду правоохоронними органами направлених уповноваженими підрозділами органів ДПС матеріалів розпочато 35 кримінальних провадження.