Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року № 821)»

опубліковано 24 квітня 2017 о 12:44

Повідомлення про розробку та оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року № 821)»

       Державна фіскальна служба України повідомляє про оприлюднення  Міністерством фінансів України проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України  від 02 жовтня 2015 року № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року № 821)» (далі – проект наказу).

У зв’язку з внесенням змін до розділу ІV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) Законом України від 21 грудня 2016 № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797) в частині оподаткування доходів фізичних осіб розроблено проект наказу.

Відповідно до Закону № 1797 фізичним особам – підприємцям надано право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування. Крім того, Законом № 1797 передбачено, що фізичні особи – платники податків мають право на розстрочених податкових зобов'язань нарахованої на суму боргу (кредиту та/або відсотків), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності, протягом трьох років починаючи з року, в якому задекларовано суму такого податкового зобов'язання. Для розстрочення такої суми податкового зобов'язання платник податку разом із декларацією подає до контролюючого органу заяву у довільній формі, що містить фактичні дані про суму прощеного (анульованого) кредитором боргу (кредиту та/або відсотків), підтверджену відповідними документами кредитора, та коротке пояснення обставин, що призвели до виникнення необхідності здійснення розстрочення задекларованої суми податкового зобов'язання.

Зазначені зміни у порядку оподаткування фізичних осіб передбачають внесення змін до податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація).

З метою налагодження всебічного громадського обговорення проект наказу оприлюднений на офіційній сторінці  Міністерства фінансів України в мережі Інтернет (www.minfin.gov.ua).

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації  оголошення за наступною адресою:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail:  skornienko@minfin.gov.ua