Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форми Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)”

опубліковано 19 травня 2017 о 16:30

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форми Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)”  

  Державна фіскальна служба України повідомляє про оприлюднення  Міністерством фінансів України проекту наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форми Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)” (далі – проект наказу).

Законом України від 21 грудня 2016 року №  1797 - VIІI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні ” (далі – Закон № 1797) внесені зміни до підпункту 170.1.6 пункту 170.1  статті 170 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема змінено центральний орган виконавчої влади, яким затверджується форма Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) (далі – форма Інформації). Таким органом. визначений центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

         До прийняття зазначених змін використовувалася форма Інформації, яка затверджена наказом  Міністерства доходів і зборів України від 24 грудня 2013 року № 846 „Про затвердження форми Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 січня    2014 р. за №105/24882 (далі – наказ № 846), після набрання чинності Закону    № 1797 винила необхідність скасування наказу № 846.

Прийняття проекту наказу забезпечуватиме виконання вимог підпункту 170.1.6 пункту 170.1 статті 170 Кодексу та визнання наказу №846 таким, що втратив чинність.

Проект акту оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет (www.minfin.gov.ua).

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: apar@minfin.gov.ua

Додаткові матеріали