Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

опубліковано 30 березня 2018 о 12:56

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у  рубриці «Проекти не регуляторних актів» (Головна>Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю> Проекти не регуляторних актів>) розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Проект).

1. Проектом визначається порядок обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні, утворення яких передбачено міжнародними договорами України, після проведення Мінекономрозвитку їх реєстрації в Україні.

2. Проектом врегульовуються дії контролюючих органів у разі встановлення відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій, які включені до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (далі – ЄДР) та при цьому не перебувають на обліку в контролюючих органах. Так, встановлено, що стосовно таких відокремлених підрозділів контролюючим органом вживаються заходи щодо подання документів для взяття їх на облік і такі платники податків обліковуються в контролюючих органах з ознакою «платник не подав заяви для взяття на облік».

3. Для забезпечення моніторингу типів змін в облікових даних платників, проектом удосконалюються заяви за формою № 1-ОПП, № 1-РПП шляхом доповнення їх позначками «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та «Зміна місцезнаходження, пов’язана із зміною адміністративного району, або включення/невключення до Реєстру ВПП» та за формою № 5-ОПП – позначкою «Зміна місця проживання, пов’язана із зміною адміністративного району».

4. Проектом уточнюється, що підтвердженням припинення незалежної професійної діяльності є відомості (витяг) відповідного реєстру, до якого вноситься інформація про державну реєстрацію такої діяльності, щодо припинення або зупинення, або зміни організаційної форми відповідної діяльності з незалежної (індивідуальної) на іншу.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються протягом двох тижнів з дня оприлюднення Проекту на адресу розробника: поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua.