Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки»

опубліковано 10 травня 2022 о 10:31

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки».

Державна податкова служба України відповідно до частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки» (далі – проєкт наказу).

Розробником проєкту наказу є Міністерство фінансів України.

Проєкт наказу Міністерства фінансів України розроблений з метою приведення у відповідність нормативно-правової бази із прийнятими змінами до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), внесеними Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914) щодо отримання від контролюючого органу підтвердження сплати нерезидентом в Україні податку на прибуток (доходи).

Проєкт наказу є забезпеченням практичного застосування положень п. 137.7 ст. 137 розділу ІІІ Кодексу шляхом  затвердження форми та порядку отримання нерезидентом підтвердження щодо сплати в Україні податку на прибуток (доходи). Так, вдосконалено процедуру звернення нерезидента до контролюючого органу шляхом подання уніфікованої форми заяви.

Зокрема, проєктом наказу забезпечена можливість реалізації платниками податків права подання заяви про видачу довідки  про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та отримання такої довідки не тільки в паперовій, а й засобами електронного зв’язку в електронній формі, з урахуванням вимог розділу ІІ Кодексу.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України за адресою:  Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e‑mail:  ushakov@tax.gov.ua.