Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про результати проведення громадського обговорення питання запровадження об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб та з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

опубліковано 08 квітня 2014 о 10:50

Міністерством доходів і зборів України  з метою розробки проекту змін до законодавства України з питання об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) ініційовано  проведення громадського обговорення даного питання.

У січні місяці 2014 року  повідомлення про проведення громадського обговорення розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів та суб-порталах територіальних органів Міндоходів.

В опитуванні взяли участь 2804 респондентів, з яких 99 відс. підтримали об’єднання звітності з ПДФО та ЄСВ.

Більшістю респондентів запропоновано створення  нової об’єднаної звітності шляхом доповнення існуючої звітності з ЄСВ окремою формою, аналогічною діючій ф.1ДФ (довідково: з 1 квітня 2014 року набрав чинності наказ Міндоходів від 21.01.2014 №49, яким затверджено ф.1ДФ).

Значна кількість опитуваних вважає найбільш прийнятною періодичність  подання об’єднаної звітності – щомісячно, менше половини респондентів надає перевагу  щоквартальній звітності.

Пропозиції, висловлені громадкістю, обговорено з представниками Пенсійного фонду України, Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні,   координаторами митного та податкового комітетів Європейської Бізнес Асоціації, науковцями, фахівцями спеціалізованих періодичних видань.

Міндоходів у повному обсязі враховано пропозиції та зауваження, підтримані більшістю респондентів, які прийняли участь в  опитуванні.