Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт за результатами публічних громадських обговорень та електронних консультацій проекту Антикорупційної програми Державної фіскальної служби України на 2018 рік

опубліковано 19 жовтня 2018 о 11:36

Відповідно до рішень Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.12.2016 № 126 «Про затвердження Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 28.12.2016 за № 1718/29848, від 19.01.2017 № 31 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо підготовки антикорупційних програм органів влади», зі змінами та від 08.12.2017 № 1379 «Про затвердження Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 22.01.2018 за № 87/31539, Державною фіскальною службою України проведено оцінку корупційних ризиків у діяльності та підготовлено проект Антикорупційної програми Державної фіскальної служби України на 2018 рік.

З метою забезпечення дотримання принципів прозорості і доступності,  вивчення та врахування громадської думки, представникам громадськості та експертам з питань запобігання корупції в органах доходів і зборів, представникам закладів освіти та наукових установ, платникам податків та представникам бізнес спільноти, долучитись до процесу публічних громадських обговорень та електронних консультацій вказаного розпорядчого документа, відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формування та реалізації державної політики», повідомлення про які були опубліковані на веб-порталі ДФС за наступними посиланнями:

-         http://sfs.gov.ua/diyalnist-/dpa-i-gromadskist/gromadske-bgovorennya/gromadske-obgovorennya/gromadske-obgovorennya;

-         http://sfs.gov.ua/diyalnist-/dpa-i-gromadskist/gromadske-obgovorennya/proekti-ne-regulyatornih-aktiv/2018-rik.

 Письмові пропозиції та зауваження запропоновано було надсилати до
16 вересня 2018 на електронну адресу: v.zhylin@sfs.gov.ua або на поштову адресу: 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Головне управління внутрішньої безпеки.

За результатами публічних громадських обговорень та електронних консультацій надійшов лист члена Громадської ради при ДФС від 11.09.2018 б/н (вх. ДФС № Ю/2403 від 11.09.2018) щодо надання пропозицій до проекту Антикорупційної програми Державної фіскальної служби України на 2018 рік разом з листом Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України щодо включення Юровського Д. до складу Комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Державної фіскальної служби України (далі - Комісія), відповідно до положень п. 8 наказу ДФС від 14.02.2018 № 71 «Про проведення оцінки корупційних ризиків у  діяльності Державної фіскальної служби України». 

 

Комісією прийнято рішення включити до проекту Антикорупційної програми Державної фіскальної служби України п. 3 пропозицій, наданих Юровським Д. та викласти у наступній редакції: «Департаментом з питань запобігання та виявлення корупції будуть розроблені Методичні рекомендації для працівників Державної фіскальної служби України, які передбачатимуть опис основних ситуацій, які створюють корупціогенні ризики в роботі та алгоритм дій, у разі виявлення корупціогенних  чинників, зокрема щодо здійснення провокацій надання неправомірної вигоди або здійснення незаконного впливу».

Комісія ОКР ДФС зауважує, що на час проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності ДФС та підготовки Антикорупційної програми Закон України «Про Антикорупційну стратегію на 2018 – 2020 роки» Верховною Радою України не прийнято.

Враховуючи викладене, після прийняття Закону України «Про Антикорупційну стратегію на 2018 – 2020 роки» Антикорупційна програма потребуватиме перегляду з метою вирішення питання щодо приведення її у відповідність до зазначеного закону.

 

 

Заступник начальника Головного

Управління внутрішньої безпеки                                                             Л. ГРЕЧКА