Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи є в планах постійне вдосконалення знань працівників Міндоходів, проведення атестації на відповідність займаній посаді?

опубліковано 27 травня 2014 о 15:49

Питання постійного вдосконалення знань працівників органів доходів і зборів  завжди було і залишається актуальним, особливо в умовах постійного удосконалення податкового законодавства.

Підвищення кваліфікації працівників органів доходів і зборів є важливою складовою кадрової політики, спрямованої на забезпечення Міністерства кваліфікованими кадрами.

Відповідно до поставлених завдань з підвищення кваліфікації та організації процесу безперервного навчання у сфері доходів і зборів протягом 2013 року пройшли навчання понад 6 000 працівників органів доходів і зборів. На 2014 рік заплановано навчання  5 500 працівників.

Також, Міндоходів використовує можливості підвищення кваліфікації працівників органів доходів і зборів по лінії Національного агентства України з питань державної служби. Станом на 01.05.2014  підвищили кваліфікацію 201 працівник Міндоходів та його територіальних органів.

Крім того,  на постійній основі організовано підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва України, у тому числі підготовка з іноземної мови та обмін досвідом у рамках міжнародних програм співробітництва.

Питання постійного вдосконалення знань працівників органів доходів і зборів перебуває на постійному контролі керівництва Міндоходів.

Щодо атестації працівників. Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року № 1922 визначено процедуру проведення атестації державних службовців, зокрема встановлено, що атестація проводиться один раз на 3 роки. Пунктом 1 Положення про проведення атестації державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2000 № 1922 передбачено, що атестації підлягають державні службовці усіх рівнів, в тому числі ті, які внаслідок організаційних змін обіймають посади менше ніж один рік, якщо їх посадові обов'язки не змінилися.

В період між атестаціями передбачено проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них завдань і обов'язків.

Враховуючи викладене проведення атестації державних службовців на відповідність займаній посаді буде проводитись у чіткій відповідності із законодавством.