Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДФС та Асоціація ветеранів ДПС і Спілка ветеранів митної служби підписали Угоду про співпрацю та взаємодію

, опубліковано 10 лютого 2015 о 15:46

«Сьогодні перед Державною фіскальною службою України стоять важливі завдання – реалізація ухвалених Верховною Радою змін у податковомузаконодавстві, посилення боротьби з тіньовою економікою та корупцією, активізація конструктивного діалогу з бізнесом і громадськістю. Водночас постала потреба у реформуванні самої ДФС, в удосконаленні її структури, у функціональних змінах відповідно до нових завдань та сучасних викликів. І в цій роботі ми маємо намір повною мірою скористатися нашим важливим, неоціненним резервом – величезним досвідом, набутими навичками та високим фаховим рівнем ветеранів Служби», – зазначив Голова ДФС України Ігор Білоус сьогодні, 10 лютого, під час підписання Угоди про співпрацю та взаємодію між ДФС і всеукраїнськими громадськими організаціями «Асоціація ветеранів державної податкової служби України» та «Спілка ветеранів митної служби України».

Відповідно до Угоди, члени Асоціації та Спілки ветеранів залучатимуться до науково-дослідної та роз’яснювальної роботи, публічного обговорення проектів нормативно-правових актів. Крім того, вони братимуть участь у заходах із забезпечення професійного становлення молодих працівників, формування у них відповідальності за виконання службових обов’язків та дотримання чинного законодавства.

За словами Ігоря Білоуса, ДФС готова залучити потенціал і досвід найкращих фахівців податкової та митної справи, які мають практику впровадження законодавчих змін. Їхні консультації та методична допомога убезпечать молодих, амбітних працівників Служби від помилок і поспішних рішень.

ДФС і ветерани Асоціації та Спілки домовилися, зокрема, співпрацювати за проектами функціонування й розвитку музеїв, створених при органах ДФС, з метою поповнення музейних експозицій новими експонатами, забезпечення виставкової діяльності, лекційного й консультативного обслуговування відвідувачів тощо.

Крім того, ветерани сприятимуть органам ДФС в організації та проведенні культурно-масових, спортивно-оздоровчих іпросвітницьких заходів, спрямованих на формування високої податкової та митної культури у громадян, у тому числі майбутніх платників.