Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол №3 спільного розширеного засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Державні

опубліковано 14 січня 2015 о 17:19

Дата проведення: 2 грудня 2014 року

 

Час проведення: 11:00 год. 00 хв.

 

Місце проведення: Конгрес-хол ДФС України (м. Київ, Львівська площа, 8)

 

Присутнівід Державної фіскальної служби України:

 

Хоменко В.П. – перший заступник Голови ДФС України;

Пригаровський В.М. – директор Департаменту персоналу;

Косарчук В.П. – директор Інформаційно-комунікаційного департаменту;

Дзюбатий Андрій Богданович – директор Департаменту розвитку IT

Калєніченко Наталія Григорівна – директор Департаменту реєстрації платників та електронних сервісів.

Лапшин Юрій Вікторович – директор Департаменту оподаткування юридичних осіб.
Мартинов Сергій Володимирович – заступник начальника Головного управління власної безпеки – начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення Головного управління власної безпеки;

Кондрашов Андрій Віленович – заступник начальника 1-го оперативного управління – начальник 1-го відділу Головного управління власної безпеки; Хівренко І.О. – начальник управління комунікацій з громадськістю Інформаційно-комунікаційного департаменту;

Скупова Т.В. – начальник відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Інформаційно-комунікаційного департаменту.

 

Присутні:

 

92 – члени Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України (список додається), з яких 23 – за довіреністю;

10 – інших представників ІГС та експертів Громадської ради.

17 інших представників громадськості.

(Список присутніх додається)

 

Модератор: Олексієнко Д.В. – голова Громадської ради при Державній фіскальній службі України.

ПОДЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Розгляд питання виконання Закону України „Про очищення влади” в органах ДФС України.

2. Презентація та обговорення пропозицій ДФС України щодо запровадження системи електронного адміністрування ПДВ.

 

СЛУХАЛИ:


Олексієнка Д.В., який оголосив кількість зареєстрованих учасників  розширеного засідання Комітетів та запропонував затвердити порядок денний і регламент засідання.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

щодо затвердження запропонованого порядку денного та регламенту засідання.

 

„за” –  92;

„проти” – 0;

„утримались” – 0

 

Рішення прийнято.

 

ВИРІШИЛИ:

 

затвердити запропонований порядок денний та регламент засідання.

 

З питання 1 Порядку денного:

 

СЛУХАЛИ:


Олексієнка Д.В., який оголосив спікерів з питання 1 порядку денного: Пригаровського В.М., Маньковського М.В., Чорного В.І. та надав їм слово для виступу.

СЛУХАЛИ: 

Пригаровського В.М., директора Департаменту персоналу ДФС України, який поінформував присутніх про виконання Закону України „Про очищення влади” у ДФС України та відповів на питання учасників зустрічі.

 

СЛУХАЛИ:

 

Мокляка М.В., директора Координаційно-моніторингового департаменту, який розповів про основні моменти впровадження закону України „Про очищення влади” в Україні та відповідав на питання представників громадянського суспільства.

 

СЛУХАЛИ:

 

Маньковського М.В., члена Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстицій України, який поінформував про основні положення Закону України „Про очищення влади”, діяльність Громадського люстраційного комітету та основні моменти щодо проведення процедури люстрації в органах державної влади.

 

СЛУХАЛИ:

Хоменка. В.П., першого заступника Голови ДФС України, який поінформував про виконання Закону України „Про очищення влади” та проведення процедури люстрації у ДФС України. Зосередив увагу присутніх на запровадженні реформ у силових структурах та у ДФС України зокрема.

 

СЛУХАЛИ:

Представників бізнесу, інститутів громадянського суспільства, які обговорювали з Хоменком В.П. питання боротьби з податковими „ямами”, корупцією, хабарництвом, виплати заробітної плати „у конвертах”, можливого запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість та наслідків щодо цього, діяльності митниць ДФС, зокрема, проблем, пов’язаних з експортом горіхів (втрати бюджету через недосконалий механізм закупки, експорту горіхів) та винайдення шляхів щодо припинення негативних тенденцій у зазначеній сфері.

 

З питання 2 порядку денного:

 

СЛУХАЛИ

 

Олексієнка Д.В., який запропонував обговорити систему електронного адміністрування податку на додану вартість, запропонував заслухати директора Депратаменту методологічної роботи з питань оподаткування ДФС України Привалову Н.Є. Також надав слово для виступу представникам інститутів громадянського суспільства: Шевцовій Т., Богдановій О.С., Дроговоз Ю.С.

 

СЛУХАЛИ

Привалову Н.Є., яка поінформувала про запровадження з 01 січня 2015 року системи електронного адміністрування податку на додану вартість, обговоривши з присутніми проблеми, специфіку щодо цього та надала відповіді на критичні зауваження учасників заходу, закликавши їх вносити в установленому порядку необхідні пропозиції.

 

Шевцову Т.С., яка поінформувала про негативне сприйняття системи електронного адміністрування податку на додану вартість членами Комітету з питань податкової політики. Акцентувала увагу на необхідність боротьби з „податковими ямами”, реформування податкової системи в Україні, а також звернула увагу та позитивну практику зарубіжних країн у цьому напрямі.

 

Богданову О.С., яка звернула увагу учасників заходу, що головною метою фіскальної служби щодо запровадження ПДВ-рахунків є боротьба з „податковими ямами” та штучними податковими кредитами. Проте, було відзначено, що запровадження електронного адміністрування ПДВ не вирішить існуючих проблем.         

 

Дроговоз Ю.С., яка зосередила увагу присутніх на комплексному аналізі системи електронного адміністрування ПДВ (за умови її запровадження). Відзначила недосконалість даної системи – наявність зобов’язань та відсутність прав у платників, а також звернула увагу на інші проблеми і додаткові навантаження пов’язані з запровадженням зазначеної системи.  Зазначила, що дана система не сприятиме ліквідації  „податкових ям” та корупційних проявів.

 

 

 

СЛУХАЛИ

Олексієнка Д.В., який підбив підсумки, подякував усім та закрив засідання.

 

 


Голова Громадської ради                                Олексієнко Д.В.
при ДФС України                                                  

Секретар                                                                        Мотчаний А.О.