Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №4 засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та за питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 13 серпня 2015 о 14:47

дата проведення: 22 червня 2015 року

час проведення: 16 год. 00 хв.

місце проведення: Конгрес-хол ДФС України (м. Київ, пл. Львівська, 8)

 

Присутні 

від ДФС України

Романюта А. Ф. – начальник відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Почінова М. А. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

 

від інститутів громадянського суспільства

32 члени Громадської ради при ДФС України, з яких:

за довіреністю – 7;

1 експерт Громадської ради при ДФС України;

4 керівники Громадських рад при ГУ ДФС України у регіонах.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Обговорення результатів роботи з питань застосування в Україні міжнародного досвіду у сфері діяльності служб фінансової поліції (доповідач – Юровський Д. Б.).

2. Звіт про роботу Комітету за 2014 – 2015 роки (доповідачі: Чорний В.І., Юровський Д. Б., співдоповідачі – голови підкомітетів).

4. Обговорення питання щодо переобрання керівного складу та секретаря Комітету (доповідач – Олексієнко Д. В.).

5. Інформування про відвідування членів Комітету Громадської ради (доповідач – Юровський Д. Б.).

 

СЛУХАЛИ: 

Чорного В.І. – голову Комітету, який звернув увагу присутніх, що засідання Комітету заплановано на 2 липня 2015 року, а засідання 22 червня п. р. організовано без попереднього узгодження з керівником Комітету, та запропонував поставити на голосування питання щодо не легітимності зазначених зборів.

Юровського Д.Б. – заступника голови Комітету, який повідомив про кількість зареєстрованих учасників засідання та звернув увагу, що кворум є, проінформував що засідання скликане на вимогу голови Громадської ради Олексієнко Д. В. на підставі протокольного рішення останнього засідання Громадської ради.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Щодо легітимності засідання Комітету 22 червня п.р.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ: 

Визнати засідання Комітету 22 червня п.р. легітимним та розпочати захід.

 

ВИСТУПИЛИ: 

члени Комітету щодо порядку денного.

 

Чорний В.І., який виніс на голосування рішення щодо прийняття запропонованого Порядку денного за основу.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

за взяття запропонованого Порядку денного за основу.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ:

взяти запропонований Порядок денний за основу.

 

СЛУХАЛИ: 

Чорного В.І., який виніс на голосування питання виключення із запропонованого порядку денного пунктів 2 та 3,  у зв’язку з неготовністю доповідачів надати інформацію із зазначених питань та запропонував включити до Порядку денного пункт „Різне”.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

за запропоновану пропозицію щодо виключення із запропонованого Порядку денного питань 2 та 3, а також включення додаткового пункту „Різне”.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ: 

вилучити з Порядку денного пункту 2, залишивши при цьому пункт 3, а також додати  пункт „Різне”.

 

З ПИТАННЯ 1 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який виступив із презентацію Звіту про роботу Фінансової гвардії Італії на 142 сторінках та інформацією про організацію роботи з боротьби із розкраданням бюджетних коштів, шахрайствами, контрабандою служб фінансової поліції у країнах Британського союзу (зокрема, Великобританії), Німеччини, Італії, Ізраїлю, який вивчав за кордоном. Запропонував, з метою врахування зазначеної інформації при реформуванні ДФС України (зокрема, органів податкової міліції), направити відповідне звернення Голові ДФС України та заступнику Міністра фінансів України.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

щодо взяття Звіту про роботу Фінансової гвардії Італії до відома та підтримки пропозиції щодо підготовки та направлення листа з питань врахування зазначеної інформації при реформуванні ДФС України Голові ДФС України та заступнику Міністра фінансів України.

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ: 

взяти озвучену інформацію до відома та підтримати пропозицію щодо підготовки та направлення листа із Звітом Голові ДФС України та заступнику Міністра фінансів України з метою врахування досвіду зарубіжних країн під час реформування профільних підрозділів Служби.

 

З ПИТАННЯ 3 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Олексієнка Д.В., який зазначив, що з моменту створення Комітету проведено лише два засідання у 2014 році та жодного – у 2015 році. Також було зазначено, що Комітет не надав жодних рекомендацій ДФС України щодо подальшої діяльності Служби та висловив зауваження щодо недостатньої ефективності роботи Комітету, а також неякісної організації документообігу Комітету.

Звернув увагу на наявність інформації від правоохоронних органів та звернень членів Громадської ради щодо порушень законодавства з боку керівника Комітету та керівників окремих підкомітетів Комітету та запропонував, враховуючи зазначені обставини, переобрати керівництво Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Трусов С.І., який звернув увагу присутніх на необхідність своєчасного ознайомлення членів Комітету з офіційними документами, підготовленими його керівництвом та доцільності їх публічного обговорення на стадії їх підготовки, а також звернув увагу на неприпустимість прийняття кулуарних рішень. 

Чорний В.І., який запропонував перенести питання переобрання керівництва Комітету (пункт 3 Порядку денного) на 2 липня п.р.

 

ГОЛОСУВАЛИ:  

щодо перенесення розгляду питання переобрання керівництва Комітету на 2 липня п.р.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ: 

питання переобрання керівництва Комітету перенести на 2 липня п.р.

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який доповів про роботу Комітету у період виконання обов’язків голови Комітет упродовж січня – лютого 2015 року.

Зокрема поінформував про проведення п’яти засідань підкомітетів зазначеного Комітету та підготовку матеріалів до чергового засідання Комітету.

Також зазначив, що надіслані на адресу Комітету письмові звернення опрацьовано у підкомітетах згідно з профілем їх діяльності.

Заявив про складення повноважень заступника голови Комітету, а також запропонував керівництву Комітету добровільно скласти повноваження з подальшим проведенням перевиборів керівного складу зазначеного Комітету.

Трусова С.І., який звернув увагу на необхідність попереднього обговорення та погодження проектів вихідних листів на засіданнях Комітету.

Чорного В.І., який зауважив, що на його думку, окремі питання перевищення службових повноважень деякими працівниками Служби потребують оперативного втручання, тому голова Комітету може одноосібно приймати рішення щодо вжиття заходів відповідного реагування, без винесення питання на засідання Комітету з метою відстоювання інтересів суб’єктів господарювання за їх зверненнями.

Трусова В.І., який зауважив, що до компетенції Комітету, який, як і Громадська рада має статус тимчасового консультативно-дорадчого органу, не входять питання затримання хабарників і контрабандистів, наголосивши при цьому, що діяльність такої спрямованості виходить за межі чинного законодавства.

 

З ПИТАННЯ 4 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Чорного В.І., який виступив із пропозицією включити до Порядку денного чергового засідання Комітету питання щодо виключення зі складу Комітету членів, які не відвідували засідання понад два рази.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

за включення до Порядку денного чергового засідання Комітету питання щодо вилучення зі складу Комітету окремих його представників за систематичну відсутність на засіданнях.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

за запропоновану пропозицію щодо включення до Порядку денного чергового засідання Комітету питання щодо вилучення зі складу Комітету окремих його представників за систематичну відсутність на засіданнях.

 

Рішення прийняте більшістю голосів.

 

ВИРІШИЛИ: 

включити до переліку питань Порядку денного чергового засідання Комітету питання щодо вилучення зі складу Комітету окремих його представників за систематичну відсутність на засіданнях.

 

СЛУХАЛИ: 

Чорного В.І., який підбив підсумки заходу та закрив засідання Комітету.

 

 

Голова Комітету                                                        Д.Б. Юровський