Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №6 засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 14 вересня 2015 о 10:26

дата проведення: 7 вересня 2015 року

час проведення: 14 год. 00 хв.

місце проведення: Конгрес-хол ДФС України (м. Київ, пл. Львівська, 8)

 

Присутні

від ДФС України

Хівренко І. О. – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Романюта А. Ф. – начальник відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Почінова М. А. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій.

 

від інститутів громадянського суспільства

33 члени Комітету Громадської ради при ДФС України;

2 експерти Громадської ради при ДФС України;

4 запрошених особи (Барков О. В. – генеральний директор ТОВ „Юпітер 9 Агросервіс”, Швець З. Я. – член Громадської ради при ГУ ДФС України в Івано-Франківській обл., Лінкевич С. І. – директор ТОВ „Клуб Тревел”, Казьмірук С. Д. – ТПП України, представник).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Питання створення і діяльності  тимчасової незалежної Комісії (за участі представників громадськості) з перевірки ДФС України за 2014 – 2015 роки, - ініційоване відповідно до Рішення Правління Громадської ради при ДФС України від 03.09.2015р. (доповідач – Юровський  Д. Б.).

2. Запровадження однорівневої системи апеляцій та участі громадськості в апеляційних процедурах (доповідачі – Благодир О. С., Жукова О. І.).

3. Обговорення та схвалення пропозицій Комітету до проекту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень бюджету”, які додаються (доповідач – Юровський Д.Б.).

4. Надання та узагальнення антикорупційних пропозицій до презентації Концепції  Міністерства фінансів України „Податкова реформа – не лише про ставки податків …” (доповідач – Благодир О.С.).

5. Щодо  підготовки запиту на адресу ДФС України про надання Комітету наказів ДФС України:

від 18.08.2015  № 614 „Про затвердження антикорупційної програми ДФС України на 2015 – 2017 роки”;

від 09.07.2015 № 482 „Про затвердження Плану інституційних змін у діяльності ДФС України” (доповідач – Благодир О.С.).

6. Розгляд звернень: ТОВ „ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС”, ТОВ „Завод „Метиз”, ТОВ „Екопродукт”, ТОВ „СІГЕЙТЕР”, ТОВ „Рош України”, громадянина Лінкевича С.І. (доповідач – Юровський Д.Б., представники заявників).

7. Доповнення до плану роботи Комітету на 2015 рік у зв’язку з необхідністю посилення роботи за напрямами: громадська антикорупційна експертиза, запобігання та протидія корупції і контрабанді (доповідач – Юровський Д.Б.).

8. Різне:

щодо статистичних даних діяльності органів фінансових розслідувань ДФС України за 2014 – 2015 роки, оприлюднені Народним депутатом України Журжієм А.В. (доповідач – Голова ГР Олексієнко Д.В.);

анонсування кампанії про надання волонтерської допомоги бійцям спецпідрозділу ДФС України „ФАНТОМ”, які несуть службу щодо протидії контрабанді у зоні АТО (доповідач – Юровський  Д.Б.).

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який відкрив засідання, повідомив про кількість зареєстрованих учасників засідання, експертів та запрошених осіб, та звернув увагу, що кворум є.

Також голова Комітету зазначив, що п. 8 порядку денного буде розглянуто без участі доповідача Олексієнко Д.В., у зв’язку з його відсутністю на засіданні з поважних причин. Поставив на голосування порядок денний з урахуванням запропонованих змін.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Стосовно порядку денного засідання.

 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

 ВИРІШИЛИ: 

Затвердити порядок денний з урахуванням запропонованих змін.

 

З ПИТАННЯ 1 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який виступив з пропозицією створити тимчасову незалежну Комісію (за участі представників громадськості) з перевірки діяльності ДФС України за 2014 – 2015 роки.  Наголосив, що зазначена ініціатива запропонована Правлінням Громадської ради при ДФС України (рішення Правління Громадської ради при ДФС України від 03.09.2015). Звернув увагу присутніх на можливий формат діяльності незалежної Комісії.

 

ВИСТУПИЛИ: 

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Стосовно необхідності офіційного звернення до ДФС України та Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо створення незалежної комісії (за участі громадськості) з перевірки діяльності ДФС України у 2014 – 2015 роках. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

 ВИРІШИЛИ: 

Доручити голові Комітету Юровському Д.Б. підготувати проекти звернень з пропозицією щодо створення незалежної комісії (за участі громадськості) з перевірки діяльності ДФС України у 2014 – 2015 роках та направити їх до ДФС України та Кабінету Міністрів України.

 

З ПИТАННЯ 2 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Спільну доповідь Жукової О.В. та Благодира О.С. щодо запровадження однорівневої системи апеляцій та передбачити участь громадськості (не менше 50 відсотків) в апеляційних процедурах, шляхом створення Апеляційної комісії.

 

ВИСТУПИЛИ: 

В обговоренні взяли участь члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Щодо підтримки ініціативи Жукової О.В. та Благодира О.С. стосовно створення однорівневої системи апеляцій за участі представників інститутів громадянського суспільства.

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ: 

Підтримати ініціативу Жукової О.В. та Благодира О.Сщодо створення однорівневої системи апеляцій, передбачивши участь громадськості (не менше 50 відсотків) в апеляційних процедурах, шляхом створення Апеляційної комісії.

 

З ПИТАННЯ 3 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який виступив із доповіддю щодо перспектив застосування проекту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень бюджету”, запропонував ініціювати внесення змін до зазначеного законопроекту.

 

ВИСТУПИЛИ: 

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Інформацію Юровського Д.Б. взяти до відома. Підтримати запропоновані зміни до законопроекту. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

 ВИРІШИЛИ: 

Доручити голові Комітету Юровському Д. Б. підготувати та направити пропозиції Комітету щодо змін до законопроекту за належністю.

 

З ПИТАННЯ 4 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Благодира О.С., який виступив із доповіддю щодо перспектив практичного запровадження Концепції  Міністерства фінансів України „Податкова реформа – не лише про ставки податків …”, з точки зору запобігання та протидії корупції.

 

ВИСТУПИЛИ:    

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Щодо взяття інформації Благодира О.С. до відома. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

 ВИРІШИЛИ: 

Інформацію Благодира О.С. взяти до відома.

 

З ПИТАННЯ 5 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б. та Благодира О.С., які виступили зі спільною доповіддю про необхідність звернення до ДФС України щодо надання Громадській раді при ДФС України для ознайомлення наказів ДФС України від 18.08.2015  № 614 „Про затвердження антикорупційної програми ДФС України на 2015 – 2017 роки”, від 09.07.2015 № 482 „Про затвердження Плану інституційних змін у діяльності ДФС України”.

 

ВИСТУПИЛИ:  

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Стосовно пропозиції Юровського Д.Б. та Благодира О.С. щодо необхідності запиту до ДФС України щодо надання ознайомлення наказів ДФС України від 18.08.2015  № 614 „Про затвердження антикорупційної програми ДФС України на 2015 – 2017 роки”, від 09.07.2015 № 482 „Про затвердження Плану інституційних змін у діяльності ДФС України”. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ: 

Доручити голові Комітету Юровському Д.Б. підготувати та направити відповідний запит до ДФС України.

 

З ПИТАННЯ 6 ПОРЯДКУ ДЕННОГО.

 

СЛУХАЛИ: 

Представників ТОВ „ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС”, ТОВ „Завод „Метиз”, ТОВ „Екопродукт”, ТОВ „СІГЕЙТЕР”, ТОВ „Рош України”, громадянина Лінкевича С.І. щодо звернень, які надійшли від зазначених суб’єктів господарювання на адресу Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ:    

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Щодо затвердження проектів звернень стосовно звернень ТОВ „ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС”, ТОВ „Завод „Метиз”, ТОВ „Екопродукт”, ТОВ „СІГЕЙТЕР”, ТОВ „Рош України” та громадянина Лінкевича С.І. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ: 

Доручити голові Комітету Юровському Д. Б. оформити та направити звернення до ДФС України звернення з питань ТОВ „ЮПІТЕР 9 АГРОСЕРВІС”, ТОВ „Завод „Метиз”, ТОВ „Екопродукт”, ТОВ „СІГЕЙТЕР”, ТОВ „Рош України” та громадянина Лінкевича С.І.

 

З ПИТАННЯ 7 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який виступив із доповіддю про необхідність посилення заходів із запобігання та протидії корупції і контрабанді силами органів ДФС України із широким залученням громадськості, активної участі громадськості у проведення громадської антикорупційної експертизи.

Враховуючи викладене, запропонував внести доповнення до Плану роботи Комітету на 2015 рік.

 

ВИСТУПИЛИ:    

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Щодо необхідності внесення змін до Плану роботи Комітету на 2015 рік.

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ: 

Доручити голові Комітету Юровському Д.Б. внести зміни до Плану роботи Комітету на 2015 рік.

 

З ПИТАННЯ 8 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який поінформував присутнім статистичні дані щодо діяльності органів фінансових розслідувань ДФС України за 2014 – 2015 роки, оприлюднені Народним депутатом України Журжієм А.В. та ініціював кампанію з надання волонтерської допомоги бійцям спецпідрозділу ДФС України „ФАНТОМ”, які несуть службу у зоні АТО.

 

ВИСТУПИЛИ:    

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Інформацію Юровського Д.Б. взяти до відома. 

„за” – 33 особи;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який підбив підсумки та запропонував завершити засідання.

 

 

Голова Комітету                                                        Д.Б. Юровський