Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №7 засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 12 листопада 2015 о 10:29

дата проведення: 6 листопада 2015 року

час проведення: 15 год. 00 хв.

місце проведення: Конгрес-хол ДФС України (м. Київ, пл. Львівська, 8)

 

Присутні

від ДФС України

Романюта А. Ф. – начальник відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Почінова М. А. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Мартинов С. В. – заступник начальника ГУВБ ДФС України.

 

від інститутів громадянського суспільства

15 членів Комітету Громадської ради при ДФС України;

2 експерта Громадської ради при ДФС України;

3 запрошені особа (Нараєвська Ірина Леонтіївна, голова ГР при ГУ ДФС у м. Києві, Розум Олександр Миколайович, генерал-майор ПМ у відставці, с.н.с. Інституту фінансового права Національного університету Державної фіскальної служби України, Атаманюк Юрій Анатолійович, генерал-майор ПМ у відставці, виконавчий директор Асоціації платників податків України).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Звіт голови Комітету про роботу Комітету у вересні – листопаді 2015 року.

2. Ознайомлення з пропозиціями підкомітетів Комітету щодо:

- проблемних питань застосування „стану 9”(доповідач –  Жукова О.В.);

- проблемних питань застосування окремих положень Закону України „Про очищення влади” в органах ДФС України (доповідач – Юровський Д. Б.);

- здійснення повноважень податковою міліцією з 7.11.2015 та направлення звернення до Державної фіскальної служби України про ініціювання надання волонтерської допомоги органам податкової міліції (доповідачі: Потапенко В. І., Юровський Д. Б.);

- стану виконання спільного наказу Генпрокуратури, ДПА України, Верховного суду України, МВС, СБУ, Державної судової адміністрації України від 27 серпня 2010 року № 51/401/649/471/23/125 (додається), (доповідач – Благодир О. С.);

- листа ДФС України від 25.09.2015 № 8960/С/99-99-10-03-02-14 (доповідачі – Олексієнко Д. В., Юровський  Д. Б.);

- затвердження та направлення рекомендацій ТОВ „Рош Україна” (доповідач – Благодир О. С.);

- затвердження та направлення до ДФС України висновку щодо звернення ТОВ „Екопродукт” (додається), (доповідач – Юровський Д. Б.).

3. Розгляд та затвердження пропозицій до проекту Закону України  „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням реформи” (щодо податкової міліції),  (доповідачі: Юровський  Д. Б., Дубина С.).

4. Ініціювання перед Громадською радою при ДФС України розгляду проектів податкової реформи профільного Комітету ВРУ та Міністерства фінансів України (доповідач – Юровський  Д. Б.).

5. Різне.

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б. – голову Комітету, який відкрив засідання, повідомив про кількість зареєстрованих учасників засідання, експертів та запрошених осіб, та звернув увагу, що кворум є.

Юровький Д. Б. повідомив що п. 3 порядку денного буде розглядатися на черговому засіданні,  оскільки співдоповідач Дубина С.П. з поважних причин не з’явився на засідання. Поставив на голосування порядок денний, з урахуванням запропонованих змін.

 

Голосували:

„за” – 15 осіб

 

Вирішили:

затвердити порядок денний, з урахуванням запропонованих змін.

 

З ПИТАННЯ 1 ПОРЯДКУ ДЕННОГО.

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який повідомив про проведену Комітетом роботу у вересні – листопаді 2015 року.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Благодир О.С., Потапенко В.І. В обговоренні також взяли участь експерти та члени Комітету.

 

Голосували:

„за” – 15 осіб

 

Вирішили: 

Роботу Комітету у вересні – листопаді 2015 року визнати задовільною. Інформацію Юровського Д.Б. взяти до відома.

 

З ПИТАННЯ 2 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Жукову О.В., яка виступила з доповіддю щодо проблемних питань застосування так званого „стану9”.

Юровського Д.Б., який виступив із доповіддю щодо роботи Комітету та аналізом звіту робочої групи з перевірки стану виконання у ДФС України Закону України „Про очищення влади” та щодо некоректного застосування формулювань стадій досудового розслідування відповідно до КПК України у листі ДФС України від 25.09.2015 № 8960/С/99-99-10-03-02-14.

Благодира О.С., який виступив з ініціативою підготовки звернення до ДФС України щодо отримання інформації про стан виконання спільного наказу Генпрокуратури, ДПА України, Верховного суду України, МВС, СБУ, Державної судової адміністрації України від 27 серпня
2010 року № 51/401/649/471/23/125.

Юровського Д.Б., який виступив з інформацією щодо звернень ТОВ „Рош Україна” та ТОВ „Екопродукт”.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Нараєвська І.В., Розум О.М.

В обговоренні взяли участь інші члени Комітету.

 

Голосували:

„за” – 15 осіб

 

Вирішили: 

Інформацію Жукової О.В., Юровського Д.Б., Благодира О.С. взяти до відома. Підготовлені проекти звернень затвердити. Доручити голові Комітету Юровському Д.Б. проекти звернень направити за належністю.

 

З ПИТАННЯ 4 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який запропонував ініціювати перед Громадською радою при ДФС України питання детального огляд проектів податкової реформи профільного Комітету ВРУ та Міністерства фінансів України, з урахуванням:

розбіжностей законопроектів Уряду та ВРУ;

передбаченого терміну внесення змін до зазначених законопроектів (01.07.2015);

проблем у запровадженні податкових змін, зокрема, у навчанні фахівців, змін в адмініструванні податків, що виникнуть з 01.01.2016, численні зауваження до зазначених законопроектів у частині урізання спрощеної системи оподаткування, інші проблемні питання. 

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

„за” – 15 осіб

 

Вирішили: 

Провести детальний огляд проектів податкової реформи на черговому засіданні Комітету ГР та підготувати за його результатом звернення. Інформацію Юровського Д.Б. взяти до відома.

 

З ПИТАННЯ 5 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який запропонував підтримати кандидатуру Атаманюка Ю.В. на вакантну посаду заступника голови ГР при ДФС України з антикорупційних питань.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Атаманюк Ю. В.

В обговоренні взяли експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

За пропозицію Юровського Д.Б. щодо підтримки кандидатури Атаманюка Ю.В. на посаду заступника голови ГР при ДФС України з антикорупційних питань. 

„за” – 15 осіб

 

ВИРІШИЛИ: 

Пропозицію Юровського Д.Б. взяти до відома.

 

 

Голова Комітету                                                  Д.Б. Юровський