Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №4 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 16 лютого 2015 о 16:48

Дата та час проведення: 11 лютого 2015 року, 17 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

Члени Правління:

Олексієнко Д.В., Косарчук В.П. Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Ліннік В.П., Кучинський Ю.Ф., Шевцова Т.С., Проніна В.І., Чорний В.І., Богданова О.С., Трусов С.І. (за довіреністю від Андрєєва О.Л.)

інші особи:

Кірш О.В. (народний депутат Верховної Ради України), Онищенко Л.А., Циганок Ю.В., Михайленко Д.О., Матвєєва О.О., Остапюк В.П., Сенюков К.О., Філько Н.Б., Мотчаний А.О., Книш О.В., Хівренко І.О.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Обговорення питання проведення позачергового засідання Громадської ради при ДФС України.

2. Обговорення листа Ради з кадрових питань ДФС України.

3. Обговорення питання реалізації права платників податків на справедливе правосуддя через механізм суду громадських засідателів та питання  громадського обговорення проекту постанови КМУ „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”.

4. Різне.

Кворум є.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який звернув увагу на звернення членів ГР щодо необхідності скликання позачергового засідання ГР при ДФС України та питання, які необхідно винести на розгляд на позачергове засідання ГР при ДФС України, напрацювання комітетів ГР, підготовлені проекти звернень. Водночас, при організації позачергового засідання ГР необхідно дотримуватися вимог Положення про ГР при ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Косарчук В.П., Чорний В.І. інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Звернутися до членів Громадської ради при ДФС України з проханням визначитися щодо необхідності проведення позачергового засідання Громадської ради при ДФС України та надати пропозиції до порядку денного. У разі схвального рішення однієї третини від загального складу Громадської ради при ДФС України провести 26.02.2015 позачергове засідання Громадської ради при ДФС України, а порядок денний затвердити на черговому засіданні Правління Громадської ради при ДФС України.

2. Затвердити протокольні рішення комітетів з питань податкової політики та митної справи, прийняті упродовж січня – лютого 2015 року.

 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який ознайомив присутніх зі змістом листа Ради з кадрових питань ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Чорний В.І., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Трусов С.І.

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Голови ДФС України щодо включення представників Громадської ради при ДФС України до складу Ради з кадрових питань ДФС України, а саме Потапенка В.І., Саргсян І.Л., Чорного В.І., Філька Н.Б., Мотчаного А.О., Книша О.В. Доручити Чорному В.І. підготувати проект звернення із зазначеного питання.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Онищенко Л.А., яка виступила з питання реалізації права платників податків на справедливе правосуддя через механізм суду громадських засідателів та питання  громадського обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”.

 

ВИСТУПИЛИ:

Ліннік В.П., Платонов О.І., Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Шевцова Т.С.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити звернення до ДФС України щодо підготовки узагальнюючого нормативно-правового акту ДФС України стосовно питань, пов’язаних із застосуванням принципу „витягнутої руки”, змін щодо груп платників єдиного податку та змін у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій.

2. Доручити членам Правління Громадської ради при ДФС України Лінніку В.П. та Кучинському Ю.Ф. доопрацювати спільно з Онищенко Л.А. та за підписом голови Громадської ради при ДФС України:

направити до Голови Верховної Ради України (в порядку громадського обговорення проекту Закону „Про забезпечення права на справедливий суд”
№ 1656 від 26.12.2014 та проекту Закону „Про внесення змін до Закону України „Про судоустрій і статус суддів” № 1497 від 17.12.2014) відгуки та пропозицію щодо співавторства законопроекту „Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства та деяких законодавчих актів України щодо Суду громадських представників при розгляді податкових та митних спорів в українських Судах”;

направити до Науково-консультаційної Ради Верховного Суду України проект Закону України „Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства та деяких законодавчих актів України щодо Суду громадських представників при розгляді податкових та митних спорів в українських Судах” з пропозицією спільного відкритого обговорення положень даного проекту закону в пакеті документів, пов’язаних з податковою та судовою реформами в Україні.

3. Доручити членам Правління Громадської ради при ДФС України Дроговоз Ю.В., Шевцовій Т.С. доопрацювати зміст листів щодо громадського обговорення проекту постанови КМУ „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість” та надати їх на підпис голові Громадської ради при ДФС України для відправлення на адресу Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, Міністра фінансів України, Голови Державної фіскальної служби України.

4. Доручити членам Правління Громадської ради при ДФС України Дроговоз Ю.В., Шевцовій Т.С. доопрацювати зміст преюдиціального запиту до Науково-консультаційної Ради Верховного Суду України стосовно норм матеріального права в частині не належності та  не допустимості доказів, які ведуться виключно в електронній формі, а саме у вигляді  податкової накладної у формі відповіді на преюдиціальний запит щодо норм матеріального права та надати їх на підпис голові Громадської ради при ДФС України для направлення на адресу Голови Верховного Суду України.

 

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Кірша О.В. про шляхи взаємодії між Громадською радою при ДФС України та Комітетом з питань податкової та митної справи Верховної Ради України.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію взяти до відома.

 

СЛУХАЛИ: 

Косарчука В.П., який поінформував про проведений 11 лютого 2015 року семінар для платників податків м. Києва на тему „Зміни в податковому законодавстві”, а також повідомив про заплановану на 12 лютого 2015 року селекторну нараду щодо функціонування системи електронного адміністрування ПДВ.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію взяти до відома.

2. Делегувати для участі у селекторній нараді 12.02.2015 членів Громадської ради при ДФС України Олексієнка Д.В., Дроговоз Ю.С., Шевцову Т.С., Богданову О.С., Михайленка Д.О.

 

СЛУХАЛИ: 

Олексієнка Д.В. щодо оприлюднення інформації про листування Громадської ради при ДФС України та комітетів.

ВИРІШИЛИ:

1. Оприлюднювати на веб-порталі ДФС України інформацію про вихідну кореспонденцію комітетів Громадської ради при ДФС України.

 

 

Голова                                 Д.В. Олексієнко

 

 

Секретар                                    В.П. Косарчук