Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №5 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 02 березня 2015 о 15:24

Дата та час проведення: 26 лютого 2015 року, 10 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

Члени Правління:

Олексієнко Д.В., Косарчук В.П. Дроговоз Ю.С., Платонов О.І. (із правом голосу за Лінніка В.П.), Шевцова Т.С., Чорний В.І., Богданова О.С., Юровський Д.Б., Вінницький В.Р., Трусов С.І. (за довіреністю від Андрєєва О.Л.)

інші особи:

Благодир О.С., Бричко О.С., Вдовіна Г.В., Доротич С.І., Лісковський С.Ф., Михайленко Д.О., Онищенко Л.А., Приходько Ю.Н., Скринник А.П., Судоргін М.Г., Ткаченко Т.М., Положенцева Є.А. (за довіреністю від Пазини Р.О.), Чепіжко О.С., Нараєвська І.Л., Зинькова А.В., Богатирчук О.В., Довгаль С.О., Титова Н.М., Хівренко І.О., Романюта А.Ф.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Щодо скликання позачергового засідання Громадської ради при ДФС України.

2. Делегування членів Громадської ради до комісії з проведення службового розслідування діяльності керівництва ДФС України. Підготовка відповідного звернення на ім'я Прем'єр-міністра України.

3. Направлення звернення Прем'єр-міністру України стосовно проведення особистої зустрічі з членами Громадської ради з метою інформування про виявлені факти корупції та службових зловживань в органах ДФС України та надання рекомендацій щодо подолання корупційних факторів у роботі ДФС України.

4. Щодо проекту Регламенту Громадської ради при Державній фіскальній службі  України (за пропозицією Платонова О.І.).

Кворум є.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який зазначив про необхідність підготовки звернення на  ім’я Прем’єр-міністра України у зв’язку з відстороненням від виконання службових обов’язків та початку службового розслідування щодо діяльності керівництва ДФС України.

Для підготовки проекту звернення запропонував створити робочу групу у складі заступників голови Громадської ради при ДФС України та голів комітетів Громадської ради при ДФС України. Наголосив, що проект такого звернення потрібно підготувати не пізніше 10 год. 00 хв. 27.02.2015 з метою подальшого його направлення членам Громадської ради при ДФС України для розгляду.

У зв’язку з необхідністю термінового розгляду та затвердження зазначеного звернення, запропонував призначити позачергове засідання Громадської ради при ДФС України на найближчі дні, визначивши головним питанням порядку денного – обговорення проекту та затвердження звернення на ім’я Прем’єр-міністра України стосовно проведення службового розслідування діяльності керівництва ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Косарчук В.П., Вдовіна Г.В., Бричко О.С., Скринник А.П., Чорний В.І., Онищенко Л.А., Трусов С.І. інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Позачергове засідання Громадської ради при ДФС України провести 02.03.2015 о 10 год. 00 хв., у зв’язку з чим повідомлення про його проведення розмістити відразу після завершення засідання Правління.

2. Створити робочу групу у складі заступників голови Громадської ради при ДФС України та голів комітетів Громадської ради при ДФС України. Проект звернення направити Голові ГР не пізніше 10 год. 00 хв. 27.02.2015 з метою подальшого його направлення членам Громадської ради при ДФС України для розгляду.

3. Затвердити такий Порядок денний позачергового засідання ГР:

1. Затвердження звернення на ім’я Прем’єр-міністра України стосовно проведення службового розслідування діяльності керівництва ДФС України;

2. Щодо процесу реорганізації Міністерства доходів і зборів України;

3. Різне.

3. Доручити члену Правління Громадської ради при ДФС України Юровському Д.Б. підготувати інформаційне повідомлення стосовно збору інформації щодо можливих фактів протиправних дій під час виконання службових обов’язків з боку посадових осіб ДФС України (зазначена інформація  (документальні докази) буде опрацьована комітетом з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при ДФС України та передана Комісії з розслідування діяльності посадових осіб ДФС України).

4. Внести в проект звернення на ім’я Прем’єр-міністра України пункт стосовно необхідності внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” щодо надання громадським радам при міністерствах та відомствах функцій громадського контролю за їх діяльністю.

 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який зазначив про доцільність делегування членів Громадської ради при ДФС України до складу Комісії з проведення службового розслідування діяльності керівництва ДФС України та підготовки відповідного звернення на ім’я Прем’єр-міністра України.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Вдовіна Г.В., Вінницький В.Р. інші.

ВИРІШИЛИ:

До складу Комісії з розслідування діяльності посадових осіб ДФС України делегувати членів Громадської ради при ДФС України Олексієнка Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонова О.І., Вдовіну Г.В., Юровського Д.Б.,
Вінницького В.Р., Михайленка Д.О. У зв’язку з цим направити листи
Прем’єр-міністру України А.П. Яценюку та Міністру економічного розвитку і торгівлі України А. Абромавичусу.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В.

ВИСТУПИЛИ:

Вдовіна Г.В., Шевцова Т.С., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Доротич С.І. інші.

 

ВИРІШИЛИ:

Запросити на позачергове засідання Громадської ради при ДФС України Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., голову Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Насірова Р.М., Міністра фінансів України Яресько Н., Міністра економічного розвитку і торгівлі України Абромавичуса А., тимчасово виконуючого обов’язки Голови Державної фіскальної служби України Мокляка М.В.

Доручити члену Громадської ради при ДФС України Доротичу С.І. підготувати до 17 год. 00 хв. 26.02.2015 відповідні листи-звернення.

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропоновував розгляд питання щодо проекту Регламенту Громадської ради при Державній фіскальній службі України перенести на чергове засідання Правління.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І.

ВИРІШИЛИ:

Питання щодо проекту Регламенту Громадської ради при Державній фіскальній службі України розглянути на одному з чергових засідань Правління.

 

Голова                                                                           Д.В. Олексієнко

 

 

Секретар                                                                             В.П. Косарчук