Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №13 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 08 вересня 2015 о 16:28

Дата та час проведення: 03 вересня 2015 року, 15 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Проніна В.І., Богданова О.С., Ліннік В.П., Кучинський Ю.Ф., Агарков І.Ю., Юровський Д.Б., Вінницький В.Р., Благодир О.С.

інші особи:

Бричко О.С., Козак Т.М., Михайленко Д.О., Морозюк І.В., Повх В.М., Трусов С.І., Циганок Ю.В., Шумаков Є.Ю. (за довіреністю від Третьякової Г.М.), Хівренко І.О., Гарбуз В.В., Романюта А.Ф.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Щодо складу Правління Громадської ради при ДФС України (Олексієнко Д.В.);

2. Щодо заяв заступника Голови ДФС України Лікарчука К.І. стосовно корупції в органах ДФС України 26.08.2015 (Юровський Д.Б.);

3. Щодо співпраці з Громадськими радами при інших органах центральної влади України (Платонов О.І.);

4. Щодо проведення громадської експертизи нормативних актів з формування кадрового резерву ДФС (Олексієнко Д.В.);

5. Про Уповноваженого з питань підприємництва при ДФС (Дроговоз Ю.С.);

6. Організаційні питання чергового засідання Громадської ради при ДФС України 17.09.2015 (Олексієнко Д.В.);

7. Різне.

 

Кворум є.

 

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував першим питанням порядку денного обговорити зміни до складу Правління Громадської ради при ДФС України, а організаційні питання чергового засідання Громадської ради 17.09.2015 розглянути після обговорення всіх питань Порядку денного.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Порядок денний засідання Правління з урахуванням пропозицій Олексієнка Д.В.

 

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував внести зміни до складу Правління Громадської ради, а саме у зв’язку з рішенням Комітету з питань митної справи Громадської ради при ДФС України виключити зі складу Правління Андреєва О.Л. і ввести до складу Правління члена Громадської ради Агаркова І.Ю.

ВИРІШИЛИ:

Ввести до складу Правління члена Громадської ради Агаркова І.Ю. замість Андреєва О.Л. 

 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Юровського Д.Б., який повідомив про заяви заступника Голови ДФС України Лікарчука К.І. щодо корупції в органах ДФС України, а саме факти корупції на Одеській митниці, відповідної заяви Голови Одеської ОДА М. Саакашвілі щодо зловживань у митних органах. У зв’язку з цим і з метою виявлення фактів корупції, контрабанди і порушення митних правил та подолання цих явищ пропонується розглянути питання доцільності створення тимчасової Комісії з перевірки діяльності ДФС України за 2014 – 2015 рр., залучивши до її роботи представників Одеської ОДА, прокуратури України, СБУ. 

 

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Бричко О.С., Трусов С.І., Благодир О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Доручити Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при ДФС України (Юровський Д.Б.) напрацювати матеріали щодо можливості створення тимчасової Комісії з перевірки діяльності ДФС України (предмет і мета перевірки, повноваження, склад, права, обов’язки комісії тощо) та поінформувати про виконану роботу на одному із засідань Правління Громадської ради.

  

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Платонова О.І., який повідомив про діяльність новоствореної Громадської ради при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, про наявність в ньому Комітету з податкових питань.

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С., Шевцова Т.С., Дроговоз Ю.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Ініціювати (вийти з пропозицією) проведення спільного засідання Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України, Комітету з податкових питань Міністерства економічного розвитку та торгівлі та членів Громадської ради при Міністерстві фінансів України. Доручити голові Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України Шевцовій Т.С. підготувати відповідні листи стосовно зазначеного спільного засідання.

2. Ініціювати організацію проведення спільного засідання Громадських рад при ДФС України, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Міністерстві фінансів України. Доручити Олексієнку Д.В., Платонову О.І., Дроговоз Ю.С. узгодити організаційні питання проведення зазначеного спільного засідання. 

 

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який поінформував, що в межах проведення громадської експертизи нормативних актів, що стосуються порядку формування складу кадрового резерву ДФС України, отримано від ДФС України інформацію про відсутність окремих нормативних актів стосовно порядку формування складу кадрового резерву.

ВИСТУПИЛИ:

Гарбуз В.В., Платонов О.І.

ВИРІШИЛИ:

Доручити Олексієнку Д.В., Платонову О.І. та Онищенко Л.А. провести консультації з представниками Департаменту персоналу ДФС України щодо питань формування кадрового резерву ДФС України.

 

З питання 5 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Дроговоз Ю.С., яка поінформувала про початок роботи при ДФС України Уповноваженого з питань підприємництва Тараса Качки, головним завданням якого є забезпечення якісного та прозорого діалогу між бізнесом та ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Олексієнко Д.В., Бричко О.С., Михайленко Д.О., Платонов О.І. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Інформацію взяти до відома.

 

З питання 6 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який зазначив, що чергове засідання Громадської ради при ДФС України заплановано провести 17.09.2015.

Запропонував перелік питань до розгляду на засіданні, зокрема:

1)  питання здійснення податкової реформи;

2) звіт Правління Громадської ради про роботу між засіданнями Громадської ради;

3) обговорення інституційної реформи ДФС;

4) заміна інститутами громадянського суспільства своїх представників в складі Громадської ради при ДФС України відповідно до наданих заяв.

Надав слово представникам Комітетів, а також іншим учасникам засідання Правління, присутнім на зустрічі, запропонувавши внести пропозиції до Порядку денного засідання Громадської ради.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Богданова О.С., Шевцова Т.С., Бричко О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Провести чергове засідання Громадської ради при ДФС України 17 вересня 2015 року о 10 год. 00 хв.

2. Затвердити Порядок денний запланованого засідання такого змісту:

1) Виступ Голови ДФС України Насірова Р.М. щодо напрямів реформування ДФС України.

2) Позиція Громадської ради при ДФС України щодо процесу реформування Державної фіскальної служби України

(доповідачі:

Богданова О.С., уповноважений представник Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України,

Дроговоз Ю.С., заступник голови Громадської ради при ДФС України,

Вдовіна Г.В., голова підкомітету з питань митної вартості та класифікації товарів Комітету з питань митної справи Громадської ради при ДФС України,

Юровський Д.Б., голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції Громадської ради при ДФС України).

3) Обговорення концепцій реформування податкової системи (доповідач – Дроговоз Ю.С., заступник голови Громадської ради при ДФС України).

4) Звіт Правління Громадської ради про роботу між засіданнями Громадської ради (доповідач – Олексієнко Д.В., голова Громадської ради при ДФС України).

5) Питання заміни представників інститутів громадянського суспільства у складі Громадської ради (доповідач – Олексієнко Д.В., голова Громадської ради при ДФС України).

6) Різне.

 

З питання 7 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В, який запропонував провести 11.09.2015 засідання Правління Громадської ради при ДФС України для обговорення організаційних питань чергового засідання Громадської ради 17.09.2015.

ВИРІШИЛИ:

Провести 11.09.2015 засідання Правління Громадської ради при ДФС України для обговорення організаційних питань чергового засідання Громадської ради 17.09.2015. 

 

 

Голова                                                                                           Д.В. Олексієнко

 

Секретар                                                                                       В.П. Косарчук