Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №12 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 11 серпня 2015 о 15:53

Дата та час проведення: 04 серпня 2015 року, 10 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Юровський Д.Б., Ліннік В.П., Пазина Р.О.

інші члени Громадської ради та представники ДФС України:

Скринник А.П., Трусов С.І., Циганок Ю.В., Агарков І.Ю, Благодир О.С., Бричко О.С. – члени Громадської ради при ДФС;

Хівренко І.О. – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Діденко Г.В. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Затвердження рішень Комітетів (доповідачі – голови Комітетів);

2. Обговорення проекту Регламенту Громадської ради та механізму комунікацій (доповідач – заступник голови Громадської ради Платонов О.І.);

3. Різне.

 

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка  Д.В., який запропонував затвердити порядок денний.

Агаркова І.Ю., який запропонував включити до Порядку денного додаткове питання щодо з’ясування результатів розгляду скарг суб’єктів господарювання, наданих голові Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції Громадської ради.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Порядок денний з урахуванням пропозиції Агаркова І.Ю.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який запропонував внести зміни до складу Правління Громадської ради у зв’язку із зміною керівного складу Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції, а також у зв’язку з відсутністю на засіданнях Правління Андрєєва О.Л. Зокрема, запропоновано ввести до складу Правління заступника Голови Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції Благодира О.С. Натомість, виключити зі складу Правління Громадської ради Чорного Валерія Івановича.

Благодира О.С., який доповів про роботу Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції, надав Голові Громадської ради звіт про роботу Комітету та повідомив про заплановану дату чергового засідання
(05 вересня 2015 року).

Лінніка В.П., який повідомив про роботу Комітету з питань митної справи та його підкомітетів, надав звіт Голові Громадської ради, а також запропонував за результатами діяльності Комітету таке:

1. Провести громадську експертизу:

проектів наказів:

- Міністерства фінансів України „Про затвердження Порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, розроблення та реалізації заходів з управління ризиками для визначення форм та обсягів митного контролю”;

- ДФС України „Про діяльність митних брокерів”.

діючого наказу ДФС України від 27.05.2015 № 373;

 

2. Підготувати та надіслати лист до Верховної Ради України з пропозицією відкликати законопроект від 30.06.2015 № 2177-а „Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оптимізації територіальних органів державної фіскальної служби”;

3. Ініціювати внесення змін до Митного кодексу України у частині врегулювання митної брокерської діяльності.

Шевцову Т.С., яка поінформувала про роботу Комітету з питань податкової політики та запропонувала надіслати лист від Громадської ради до Верховної Ради України щодо врегулювання питання виплати компенсацій сім’ям мобілізованих до зони АТО.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., Скринник А.П., Трусов С.І., Циганок Ю.В., Агарков І.Ю, Бричко О.С. з пропозиціями щодо шляхів проведення громадської експертизи зазначених Лінніком В.П. проектів наказів та інших нормативно-правових актів.

ВИРІШИЛИ:

1. Провести громадську експертизу:

проектів наказів:

- Міністерства фінансів України „Про затвердження Порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, розроблення та реалізації заходів з управління ризиками для визначення форм та обсягів митного контролю”;

- ДФС „Про діяльність митних брокерів”;

діючого наказу ДФС України від 27.05.2015 № 373;

2. Звернутися з листом до Верховної Ради України з пропозицією відкликати законопроект від 30.06.2015 № 2177а;

3. Ініціювати внесення змін до Митного кодексу України у частині урегулювання митної брокерської діяльності;

4. Підготувати та надіслати офіційний лист до Верховної Ради України стосовно врегулювання питання про виплату компенсацій сім’ям осіб, мобілізованих в АТО;

5. Ввести до складу Правління заступника Голови Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань та податкової міліції Благодира О.С.

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Платонова О.І., який презентував проект Регламенту Громадської ради.

ВИСТУПИЛИ:

Трусов С.І., Бричко О.С., Хівренко І.О., Олексієнко Д.В., Агарков І.Ю. з пропозиціями щодо внесення змін до проекту Регламенту.

ВИРІШИЛИ:

1. Розмістити проект Регламенту на єдиному веб-порталі ДФС з метою його доопрацювання членами Громадської ради.

2. Доручити Секретаріату Громадської ради у двотижневий термін узагальнити отриману інформацію.

3. За результатами доопрацювання провести зустріч з членами Громадської ради - авторами пропозицій для остаточного обговорення проекту Регламенту з метою винесення остаточної редакції на загальні збори Громадської ради.

 

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Платонова О.І., який проінформував присутніх про ситуацію, що виникла у Громадській раді при ГУ ДФС в Одеській області та запропонував направити на Голову ДФС України офіційне звернення з рекомендаціями щодо врегулювання проблемних питань функціонування Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області.

ВИСТУПИЛИ:

Хівренко І.О., Олексієнко Д.В., Трусов С.І., Бричко О.С. з пропозиціями щодо можливих шляхів врегулювання проблем функціонування Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області.

Олексієнко Д.В., який порушив питання про надання благодійної допомоги лауреатам та переможцям конкурсу дитячої творчості „Майбутнє країни – у мріях дитини”.

Трусов С.І., який ознайомив присутніх зі змістом розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.07.2015 № 775-р „Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань залучення міжнародних компаній (радників) до реформування державної митної справи” та запропонував надіслати офіційного листа КМУ з пропозицією щодо включення до робочої групи представника від Громадської ради при ДФС України.

Бричко О.С., який запропонував провести на чергове засідання Громадської ради, заплановане на 17 вересня 2015 року за участі представників ЗМІ.

ВИРІШИЛИ:

1. Доручити Платонову О.І. підготувати офіційне звернення Голові ДФС України з рекомендаціями щодо врегулювання проблемних питань функціонування Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області.

2. Підготувати та надіслати офіційне звернення Громадської ради при ДФС України на адресу компанії MTI з пропозицією долучитися до відзначення переможців та лауреатів конкурсу дитячої творчості „Майбутнє країни – у мріях дитини”.

3. Взяти інформацію Трусова С.І. та Бричко О.С. до відома.

 

 

Голова                                                       Д.В. Олексієнко 

 

Секретар                                           В.П. Косарчук