Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол № 3 спільного засідання Податкового комітету Громадської ради при ДФС та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України

опубліковано 04 квітня 2017 о 16:44

Дата та час проведення: 24березня 2017 року, 10 год. 00 хв.

 

Місце проведення заходу: м. Київ, вул. Межигірська, буд.11 (Міністерство фінансів України)

 

Присутні: 

від інститутів громадянського суспільства

24члена Податкового комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України, з яких 2 – за довіреністю;

4 члени Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України;

6 експертів.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Щодо результатів попередніх засідань комітету з питань податкової політики (доповідач – Шевцова Т.С.);

2. Щодо статусу бенефіціарного власника при застосуванні норм ПКУ та міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування (доповідач – Руденко Н.);

3. Щодо стану напрацювання критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних в єдиному реєстрі (доповідач – Міністерство фінансів);

4. Щодо стану розробки механізму автоматичного заліку сум бюджетного відшкодування ПДВ в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів (пп.б) п.200.4 статті 200 ПКУ (доповідач – Міністерство фінансів);

5. Щодо скасування листа ДФС від 28.10.2016 №23462/99-99-15-03-02-15 для усунення розбіжностей в його застосуванні органами ДФС і платниками під час формування податкового кредиту на підставі тимчасової митної декларації (доповідач – Ізовіт Т.);

6. Щодо окремих питань практичного застосування положень трансфертного ціноутворення (доповідач – Карпик О.);

7. Щодо окремих питань бухгалтерського обліку, що впливають на правильність визначення оподатковуваного прибутку (доповідач –
Шевцова Т.С.);

8.Інше.

 

 

СЛУХАЛИ:

Шевцову Т.С., яка привітала учасників засідання, оголосила порядок денний, який попередньо був надісланий всімчленам Податкового комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України, всім членам Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів Українита запропонувала його затвердити, проголосувавши. 

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0 

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропонований порядок денний.

 

З питання 1 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

Шевцову Т.С. щодо результатів попередніх засідань комітету з питань податкової політики.

 

Інформацію взято до уваги.

 

З питання 2 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

Руденко Н.В.(експерт, аудиторська компанія Deloitte)щодо статусу бенефіціарного власника при застосуванні норм ПКУ та міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування, яка запропонувала розглянути питання щодо звернення до Міністерства фінансів України для отримання узагальнюючої податкової консультації.

Карпов Л.М.підтримав пропозицію Руденко Н.В.

Шевцова Т.С. запропонуваларозглянути питання на засіданні Громадської ради при ДФС щодозверненнядо Державної фіскальної служби України з питання наявності проблеми щодо застосування органами ДФС положень ПКУ щодо концепції бенефіціарного власника та ініціювати створення робочої групи з представників ДФС, Міністерства фінансів України з розгляду даного питання та долучити до роботи в робочій групі представників та експертів громадських рад при ДФС та Міністерства фінансів України з метою розробки та затвердження узагальнюючої податкової консультаціїщодо ознак, документів та відомостей, які можуть використовуватись для підтвердження статусу нерезидента як бенефіціара відповідного доходу.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Розглянути питання на засіданні Громадської ради при ДФС щодо звернення до Державної фіскальної служби України з питання наявності проблеми щодо застосування органами ДФС положень ПКУ щодо концепції бенефіціарного власника та ініціювати створення робочої групи з представників ДФС, Міністерства фінансів України з розгляду даного питання та долучити до роботи в робочій групі представників та експертів Громадських рад при ДФСУ та Міністерства фінансів України з метою розробки та затвердження узагальнюючої податкової консультації щодо ознак, документів та відомостей, які можуть використовуватись для підтвердження статусу нерезидента як бенефіціара відповідного доходу.

 

З питання 3 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

Кухар Д.(офіс реформ Міністерства фінансів України) щодо стану напрацювання критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних в єдиному реєстрі.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення взяти до уваги розроблені критерії в проекті наказу та долучити до складу робочої групи при Міністерстві фінансів України Дроговоз Ю.С. та
Потопальську Т.В.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Взяти до уваги інформацію та долучити в склад робочої групи при Міністерстві фінансів України Дроговоз Ю.С. та Потопальську Т.В.

 

 

З питання 4 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

Кухар Д.(офіс реформМіністерства фінансів України) щодо стану розробки механізму автоматичного заліку сум бюджетного відшкодування ПДВ в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів (пп.б) п.200.4 статті 200 ПКУ.

Кузьміну Н.П.(представник ДФС),яка інформувала щодо направлення звернення з зазначеного питання від ДФС до Міністерства фінансів України.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення, ініціювати запит до Міністерства фінансів України щодо вдосконалення порядку автоматичного заліку сум бюджетного відшкодування ПДВ в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів пп.б п.200.4 статті 200 ПКУ.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Ініціювати запит до Міністерства фінансів України щодо порядку автоматичного заліку сум бюджетного відшкодування ПДВ в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів пп.б п.200.4 статті 200 ПКУ.

 

З питання 5 порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Ізовіт Т.Л. щодо скасування листа ДФС від 28.10.2016 №23462/99-99-15-03-02-15 для усунення розбіжностей в його застосуванні органами ДФС і платниками під час формування податкового кредиту на підставі тимчасової митної декларації.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення, ініціювати звернення до ДФС України з питання відкликання листа ДФС від 28.10.2016 №23462/99-99-15-03-02-15.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

 

ВИРІШИЛИ: 

Звернутись до ДФС з питання відкликання листа ДФС
від 28.10.2016 №23462/99-99-15-03-02-15.

 

 

З питання 6 порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Карпик О.А., Жукову О.В.щодо окремих питань практичного застосування положень трансфертного ціноутворення.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення взяти інформацію до уваги.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Взяти інформацію до уваги.

 

З питання 7 порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Шевцову Т.С. щодо окремих питань бухгалтерського обліку, що впливають на правильність визначення оподатковуваного прибутку.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами ініціювати від комітету запит до ДФС щодо роз’яснення окремих питань бухгалтерського обліку, що впливають на правильність визначення оподатковуваного прибутку.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 28;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Інформацію взяти до уваги. Розглянути дане питання на наступних засіданнях.

 

СЛУХАЛИ: 

Шевцову Т.С., яка підбила підсумки та закрила засідання Податкового комітету Громадської ради при ДФС та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України.

 

 

Голова Податкового Комітету Громадської ради при
Державній фіскальній службі України
та Комітету з питань податкової політики
Громадської ради при Міністерстві фінансів України                        Т.С. Шевцова



Секретар Податкового комітету
Громадської ради при ДФС України                          О.А. Карпик