Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол № 4 спільного засідання Податкового комітету Громадської ради при ДФС та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України

опубліковано 03 липня 2017 о 16:46

Дата та час проведення: 21червня 2017 року, 10 год. 00 хв.

 

Місце проведення заходу: м. Київ, вул. Межигірська, буд.11 (Міністерство фінансів України)

 

Присутні: 

від інститутів громадянського суспільства

25членів Податкового комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України, з яких 1– за довіреністю;

4 члени Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Аналіз результатів тестового режиму зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

2. Практична реалізація процедури зупинення реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в ЄРПН: критерії, перелік документів, порядок роботи комісії ДФС.

3.Різне.

 

СЛУХАЛИ:

 

Шевцову Т.С., яка привітала учасників засідання, оголосила порядок денний, який попередньо був надісланий всімчленам Податкового комітету Громадської ради при Державній фіскальній службі України, всім членам Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів України та за пропозицією Бричка О.О. запропонувала включити додаткове питання до порядку денного щодо розгляду питання оподаткування акцизним податком на розчинники для хімічної промисловості і оборонної промисловості.

Шевцова Т.С.запропонувала затвердити порядок денний із відповідним доповненням, проголосувавши. 

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 29;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ:

 

Затвердити запропонований порядок денний із внесеними змінами.

 

З питання 1 та 2 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

 

Шевцову Т.С.щодо аналізу результатів тестового режиму зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН та практичної реалізації процедури зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН: критерії, перелік документів, порядок роботи комісії ДФС.

ШевцоваТ.С.запропонувалаза результатами обговорення даного питання членам Податкового комітету Громадської ради при ДФС та Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві фінансів Українинадати пропозиціїпо змінам в Порядок зупинення реєстрації податкових накладних та після опрацювання надати дані пропозиції до Міністерства фінансів України.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 29;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Надати отримані пропозиції в робочу групу при Податковому комітеті Громадської ради при ДФС  (Дроговоз Ю.С.) для опрацювання та підготовки пропозицій до Міністерства фінансів України.

 

З питання 3 порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

 

Шевцову Т.С. щодо розгляду питання оподаткування акцизним податком на розчинники для хімічної промисловості і оборонної промисловості.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення ініціювати проведення спільної наради з Міністерством фінансів України щодо внесення змін в порядок адміністрування акцизного податку.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 29;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

ВИРІШИЛИ: 

Ініціювати проведення спільної наради з Міністерством фінансів України щодо внесення змін в порядок адміністрування акцизного податку.

 

З іншого питання порядку денного

 

СЛУХАЛИ: 

ШевцовуТ.С. щодо донарахування податковими органами податку на прибуток по операціях, що підпадають під контрольовані по правилах трансфертного ціноутворення та проблемних питань застосування подвійних штрафних санкцій за неподання звіту по контрольованих операціях за минулі періоди до 01.01.2017.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення звернутись до Міністерства фінансів України з питанням надання узагальнюючої податкової консультації по наступним питанням: щодо нарахування податку на прибуток з урахуванням мінімального значення (а не до медіани) за
2016 рік та незастосування двох штрафів за неподання звіту про контрольовані операції за минулі періоди (до 01.01.2017).

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 29;

 „проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Звернутись до Міністерства фінансів України з питанням надання узагальнюючої податкової консультації по наступним питанням: щодо нарахування податку на прибуток з урахуванням мінімального значення (а не до медіани) за 2016 рік та незастосування двох штрафів за неподання звіту про контрольовані операції за минулі періоди (до 01.01.2017).  

 

З іншого питання порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Дроговоз Ю.С., Потопальську Т.В.щодо проблемних питань з нарахування штрафів за не реєстрацію податкових  накладних.

Шевцова Т.С. запропонувала за результатами обговорення, ініціювати звернення до Міністерства фінансів України та в Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 29;

„проти” – 0;

„утрималися” – 0.

 

Рішення прийняте одноголосно.

 

ВИРІШИЛИ: 

Звернутись до Міністерства фінансів України та в Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України.

 

Голова Податкового Комітету Громадської ради при
Державній фіскальній службі України
та Комітету з питань податкової політики
Громадської ради при Міністерстві фінансів України                        Т.С. Шевцова



Секретар Податкового комітету
Громадської ради при ДФС України                          О.А. Карпик