Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Україна покращила свої позиції у рейтингу Doing Business-2020

, опубліковано 24 жовтня 2019 о 17:44

Україна одразу на 7 пунктів покращила свої позиції у рейтингу простоти ведення бізнесу Світового Банку. У Doing Business-2020 Україна зайняла 64-тий рядок з-поміж 190 країн. Згідно з даними звіту Світового банку, у свіжому рейтингу ми поліпшили свої показники по 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

За параметром «paying taxes» Україна на 65-му місці. Цей показник оцінює рівень податкового навантаження та складності адміністрування. За більшістю окремих параметрів, які вимірювалися для визначення цього показника, Україна показала хороші результати. Зокрема, швидкість відшкодування ПДВ в нашій країні - на рівні з провідними економіками ЄС.

Разом з цим, потенціал України щодо покращення позицій у цьому рейтингу в податковій сфері далеко не вичерпаний. Головним джерелом такого покращення ДПС вбачає підвищення ефективності адміністрування податків і скорочення часу, який бізнес витрачає на заповнення декларацій та сплату податків. Цьому сприятимуть вже ухвалені парламентом закони про об’єднання звітності з ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб і єдиний рахунок для сплати податків.