Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 10 місяців загальні надходження до бюджетів і фондів зросли на 17,9% порівняно з аналогічним періодом торік, - Сергій Верланов на засіданні профільного парламентського комітету

, опубліковано 14 листопада 2019 о 10:37

Податкова забезпечить надходження до бюджетів усіх рівнів у повному обсязі. Про це Голова ДПС Сергій Верланов повідомив у своїй доповіді щодо організації і результатів роботи Державної податкової служби  під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Податкова служба має практично 1,5 місяці для виконання усіх запланованих показників. Ми маємо ресурси для цього виконання і доведемо здатність нової служби гідно відповідати на всі виклики. План буде виконано, оскільки ми розуміємо, що від цього залежить фінансування всіх соціальних виплат та ефективний початок нового бюджетного року», – наголосив Сергій Верланов.

Він також підкреслив, що ДПС забезпечує повноту надходжень до бюджету завдяки підвищенню рівня аналітичної роботи і боротьбі із схемами без жодного тиску на бізнес. За 10 місяців поточного року загальні надходження до бюджетів і фондів зросли на 17,9% порівняно з аналогічним періодом торік. Завданням на перспективу кількох місяців є виведення з тіні обігу алкоголю і тютюну. 

Сергій Верланов також поінформував, що сьогодні в Службі велику увагу приділяють розвитку нових сервісів та, зокрема, вдосконаленню роботи Електронного кабінету. На думку очільника ДПС, Кабінет має стати головним каналом спілкування між платниками податків і податковою.

«Щомісяця Електронним кабінетом користуються 5 млн платників податків. Це і компанії, і приватні підприємці, і громадяни. Така широка аудиторія користувачів змушує нас постійно тримати руку на пульсі, вивчати потреби наших клієнтів, їх попит на послуги та вдосконалюватися відповідно до цих вимог», – розповів керівник податкової служби.

За словами Сергія Верланова, в податковій вже працюють над зміною інтерфейсу Електронного кабінету та створенням мобільного додатку, який дозволить платникам звітувати та сплачувати всі податки за допомогою смартфону.

«Податкова в смартфоні» якнайкраще дозволить реалізувати принцип безконтактного спілкування податківців з платниками. А це, у свою чергу, не тільки заощадить час платникам, але й сприятиме зменшенню корупційних проявів безпосередньо в службі.

Сергій Верланов також наголосив, що ДПС готова до своєчасного запуску програмних реєстраторів розрахункових операцій. На сьогодні вже здійснюється доопрацювання програмного рішення, яке буде безплатним для скачування і обслуговування. З 1 січня 2020 року воно буде представлено платникам податків для тестування.   Тестовий режим триватиме до 19 квітня 2020 року – саме з цього часу програмні РРО можна буде використовувати поряд з традиційними касовими апаратами.

«За цей період платники зможуть ознайомитися з новими правилами, протестувати програмні РРО, зрозуміти їх переваги та визначити для себе якими моделями все ж таки користуватися у своїй діяльності. Хочу наголосити, що ДПС надаватиме своє програмне рішення безкоштовно, як і безкоштовно здійснюватиме його обслуговування та підтримку. Більше того, ми надаватимемо інформаційну допомогу всім бажаючим – навчимо як користуватися РРО, покажемо як це працює, відповімо на всі запитання», – зазначив Сергій Верланов.

Очільник податкової також підкреслив, що спрощення ведення бізнесу за рахунок розвитку електронних сервісів є пріоритетом в роботі ДПС і в планах податківців зробити процес отримання податкових послуг, звітування та сплати податків максимально простим.