Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За чотири тижні ДПС нарахувала майже 100 млн грн санкцій за незаконний обіг пального

, опубліковано 10 січня 2020 о 13:40

З 13 грудня 2019 року по 8 січня 2020 року ДПС за фактами незаконного обігу пального нараховано 99,185 млн грн штрафних санкцій. Зокрема, виявлено  6 фактів оптової торгівлі пальним без ліцензії, за якими нараховано штрафні санкції на загальну суму 3 млн грн. Також встановлено 51 випадок роздрібної торгівлі пальним без належних документів, накладені штрафні санкції на суму 11,75 млн грн. За фактом безліцензійного виробництва пального на порушника накладено санкції в розмірі 1 млн грн.

Завдяки злагодженій роботі співробітників ДПС виявлено 25 випадків необлікованого пального. За цими фактами на порушників накладені санкції на загальну суму 4,634 млн грн. За відсутність реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі виписано штрафів на загальну суму 4,891 млн грн. Загалом за вказаний період виявлено 8 таких порушень. Також встановлено 2 факти продажу пального понад обсяги, що потребує поповнення ліміту. На порушників накладено санкції в розмірі 71,711 млн грн.

 «Ми не дамо спокійно жити тим, хто працює нелегально, на «сірих» та «чорних» ринках. В тому числі має бути ліквідований нелегальний ринок пального. Разом із правоохоронними та іншими контролюючими органами, місцевою владою будемо і надалі виявляти і припиняти роботу нелегальних АЗС. Адже йдеться не тільки про інтереси бюджету і захист конкуренції, а й безпеку громадян, яку нелегальний бізнес не може гарантувати», - прокоментував результати роботи ДПС з виявлення і припинення нелегального обігу пального очільник податкової служби Сергій Верланов.

Як повідомляла Державна фіскальна служба України, за результатами проведених заходів у період з 13 грудня 2019 року по 3 січня 2020 року податкова міліція  встановила та припинила діяльність 264 нелегальних АЗС/АГЗС. З незаконного обігу вилучено більше 3,5 тис. т пально-мастильних матеріалів на загальну суму понад 63 млн грн. та обладнання незаконних АЗС/АГЗС загальною вартістю більше 57 млн грн.

Тема нелегального ринку пального — одна з актуальних проблем, над вирішенням якої працює Уряд. Її також обговорювали представники українських мереж АЗС на нараді з Президентом України Володимиром Зеленським наприкінці минулого року.  Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення ліквідувати нелегальні автозаправні станції.