Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Венцковський: Одне з головних завдань - це доброчесний, фаховий склад Служби

, опубліковано 17 січня 2020 о 18:14

16 січня відбулося урочисте складання присяги молодих фахівців, учасників пілотного проєкту «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС». 10 спеціалістів розпочали працювати у Головному управлінні ДПС у м. Києві.

Привітали майбутніх податківців – заступник Голови Державної податкової служби України Дмитро Венцковський, керівник Головного управління ДПС у м. Києві Нонна Багмет, директор проєкту «Ефективне управління державними фінансами ІІІ» Томас Маєр, представники GIZ та керівництво університету ДФС.

Відкриваючи захід заступник Голови Державної податкової служби України Дмитро Венцковський подякував всім причетним до реалізації та впровадження цього надзвичайно важливого проєкту.

Він привітав нових колег та наголосив: «Потреба в молодих кадрах є вкрай важливою на етапі реформування будь-якого державного органу. Перш за все цінний неупереджений погляд людей, які здатні впроваджувати новаторські ідеї та доброчесно виконувати свої обов’язки».

На думку Дмитра Венцковського, формування нового покоління державних службовців, яке не було дотичне до такого ганебного явища, як корупція – завдання номер один у формуванні потужного кадрового складу Служби.

Заступник Голови також відзначив роботу менторів. Дмитро Венцковський подякував за професіоналізм та наголосив, що сучасна державна служба неможлива без таких аспектів у роботі, як менторство, інституційна пам’ять, еволюція досвіду та знань.

Також заступник Голови зазначив, що у розрізі останніх подій ДПС доручено невідкладно провести повну переатестацію працівників податкової: «Ми забезпечимо все, аби провести максимально прозорі конкурси на зайняття вакантних посад, розробимо нові кваліфікаційні вимоги, а ви маєте стати флагманами у виконанні цих завдань», - звернувся до студентів Дмитро Венцковський.

Він побажав новим співробітникам податкової служби неухильно дотримуватися присяги, «букви закону», з гідністю та сумлінно виконувати свої обов’язки.

У свою чергу керівник Головного управління ДПС у м. Києві Нонна Багмет запевнила, що молодим кадрам буде надана всебічна підтримка та допомога.

Звертаючись до майбутніх колег вона підкреслила: «Самоосвіта – це вклад в розвиток Служби, зміцнення її авторитету».

Всі учасники висловили щирі сподівання на продовження проєкту та залучення більшої кількості студентів до навчання за програмою дуальної освіти у цьому та наступних роках. Серед іншого присутні відзначили той факт, що вже на законодавчому рівні затверджена дуальна форма освіти, адже Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо вдосконалення вищої освіти.

Нагадаємо, цей проєкт є продовженням чотирьохстороннього Меморандуму про імплементацію дуальної освіти, підписаного в червні минулого року між Державною податковою службою, Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ), університетом ДФС та Київською школою економіки.