Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС та VISA спільно розвиватимуть безготівкову економіку в Україні

, опубліковано 31 січня 2020 о 12:40

Державна податкова служба України та глобальна компанія платіжних технологій VISA підписали Меморандум про співпрацю. У церемонії підписання взяли участь Голова ДПС Сергій Верланов та старший віце-президент і директор регіонального розвитку підрозділу компанії VISA в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Документом передбачено план дій щодо співпраці в напрямі розвитку безготівкової економіки в Україні. Зокрема, йдеться про спільні заходи, у рамках яких ДПС та VISA інформуватимуть громадян про переваги використання електронних платежів. Адже зменшення обігу готівкових коштів – один з напрямків боротьби із тіньовою економікою. Крім того, заплановано також медіазаходи з підвищення фінансової та податкової грамотності українців. У рамках меморандуму ДПС та VISA також розроблятимуть і реалізовуватимуть проєкти для популяризації та просування цифрового бізнесу і комерції. 

«Ми підписали меморандум із всесвітньовідомою компанією VISA. Це стратегічний технологічний партнер, який буде допомагати нам реформуватися, покращувати сервіс для наших клієнтів – громадян та бізнесу. Разом ми будемо сприяти популяризації безготівкових розрахунків в державі. Передусім, щоб зменшити тіньовий та необлікований сектор економіки та підвищити рівень благополуччя українців», – наголосив очільник ДПС Сергій Верланов.

Зі свого боку старший віце-президент і директор регіонального розвитку підрозділу компанії VISA в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова зауважила, що Україна має великий потенціал для розвитку безготівкової економіки, втім важливо також об’єднати зусилля держави, бізнесу і технологічних компаній.