Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна податкова служба надала понад 5 млн адміністративних послуг платникам у 2019 році

, опубліковано 05 лютого 2020 о 12:09

ДПС покращує результати роботи у сфері надання послуг платникам податків та ініціює ефективні рішення, які спрощують ведення бізнесу.

Нині громадяни можуть отримати адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здати податкову звітність та отримати послуги кваліфікованого електронного підпису у 468 центрах обслуговування.

Так,  протягом 2019 року ДПС надала майже 5,4 млн адміністративних послуг.

«Відкритість та доступність податкової – це вже реальність сьогодення. Ми впроваджуємо рішення, які спрощують ведення бізнесу. Також значну увагу приділяємо вдосконаленню інформаційної допомоги платникам», - зауважив Голова ДПС Сергій Верланов.

Зокрема, ДПС вже розпочала серію публікацій інформаційних листів. Теми для роз’яснення визначаємо, спираючись на адміністративну практику, а також запити, які надходять від платників.

Перший інформаційний лист можна завантажити тут.

Другий вийде незабаром.

Крім того, функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), де доступна послуга  «Зворотній зв’язок».

За допомогою цього сервісу платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС. Ми продовжуємо роботу, щоб зробити їх ще більш змістовними, чіткими та конкретними.

Нагадуємо, що скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або за адресою: zir.tax.gov.ua.