Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голова ДПС провів онлайн-зустріч з представниками Європейської Бізнес Асоціації

, опубліковано 15 квітня 2020 о 11:55

Державна податкова служба України продовжує практику зустрічей з представниками бізнесу у нових дистанційних форматах. Учора Голова ДПС Сергій Верланов та керівники структурних підрозділів ДПС під час онлайн-зустрічі поспілкувалися з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

«Державна податкова служба в умовах карантину продовжує виконувати свої функції, і сьогодні конструктивний діалог з бізнес-спільнотою не втрачає своєї актуальності. Ми розуміємо, що за нинішніх умов бізнесу необхідна максимальна підтримка та допомога. Ми намагаємося оперативно опрацьовувати питання, з якими до нас звертаються, та спільними зусиллями знаходимо найоптимальніші рішення», – зазначив Голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

Під час зустрічі Сергій Верланов та представники Європейської Бізнес Асоціації обговорили актуальні питання, зокрема, щодо останніх змін в адмініструванні податків, податкові пільги для бізнесу, своєчасності відшкодування ПДВ, реєстрації податкових накладних з ПДВ та акцизу на паливо тощо.

Сторони обговорили основні зміни в податковому регулюванні на період карантину в Україні, а також заслухали пропозиції щодо підтримки бізнесу після його завершення. 

Зі свого боку представники Європейської Бізнес Асоціації подякували за зустріч та відзначили готовність податкової служби  до якісного діалогу.

«Наразі бізнес трансформується, намагаючись робити свої процеси більш ефективними, діджиталізованими. Сподіваємось, що Податкова служба також зможе використати цей час з користю, щоб здійснити остаточний перехід від рудиментного фіскального органу до сервісної служби – стати для бізнесу партнером та консультантом, який допомагатиме компаніям дотримуватись законодавства, правильно вести податкову звітність, не наражаючись на штрафи, тощо», – наголосила Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації.